FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az építőipar növekedése

KSH grafikon

2021 júliusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 22,5%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Az épületek építése 21,1, az egyéb építményeké 25,4%-kal magasabb volt a 2020. júliusi, rendkívül alacsony bázisnál. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a júniusihoz képest 0,4%-kal csökkent.

Forrás: KSH

2021 júliusában az előző év azonos hónapjához képest:

Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 21,1, az egyéb építményeké 25,4%-kal.

A három építőipari ágazat mindegyikében bővült a termelés: az épületek építésének termelése 27,4, az egyéb építményeké 11,0, a speciális szaképítésé 27,3%-kal.

megkötött új szerződések volumene 47,3%-kal nőtt, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 38,3, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 56,5%-kal volt magasabb a 2020. júliusi bázisnál.

Az építőipari vállalkozások július végi szerződésállományának volumene 19,1%-kal meghaladta a 2020. július végit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 32,6, az egyéb építményeké 10,4%-kal bővült az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

2021 első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest:

Az építőipari termelés 9,8%-kal emelkedett.

Forrás: KSH

A KSH honlapján a cikkben megtalálható a grafikon részletes táblázata, valamint a grafikonon mozogva láthatóak annak számszerű adatai is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Lecsapott a román famaffia

Következő cikk

Új kártevő az európai erdőkbenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések