FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FORESTA 2021, Róma

2021. november 21-25. között lesz Rómában, illetve online FORESTA 2021 néven az ENSZ EGB (Európai Gazdasági Bizottság) Erdészeti és Erdőipari Bizottsága (COFFI) és a FAO Európai Erdészeti Bizottságának közös ülése, mely egyébként az első szervezetnek a 79., a másodiknak pedig a 41. ülése.

Az ENSZ EGB Erdészeti és Erdőipari Bizottsága (COFFI) régebbi neve ENSZ EGB Fabizottság (TIM) volt. Ennek keretében készültek az 50-es évektől nagyjából 10 évente az Európai Fa Trendek és Prognózisok című jelentős tanulmányok, melyek igyekeztek áttekinteni az adott korszak legfontosabb faforgalmi, faipari és erdészeti jelenségeit, s próbálták felvázolni: mi várható a jövőben.

A COFFI/EFC közös ülésének hivatalos nyelvei (mint az ENSZ minden jelentősebb ülésein): angol, francia, orosz és spanyol (a munka dokumentumok ugyanakkor többnyire angolul állnak rendelkezésre). A ülés fő témája: “Az erdő jövője”. A résztvevők szokás szerint: szakértők, politikai döntéshozók, üzleti élet vezetői, nemzeti delegációk. Az esemény lehetőséget ad az faforgalom, faipar és erdőgazdálkodás fő folyamatainak áttekintésére, arról vélemény alkotására.

Az ülés előzetes napirendje szerint áttekintik az erdőleltárok ügyeit, a fő fapiaci folyamatokat, az erdőhelyreállítást, az erdei és fatermékek hozzájárulását a körkörös gazdasághoz, az erdész nők kongresszusának eredményét és számos egyéb ügyet.

Az esemény honlapján minden munkadokumentum elérhető, vagy elérhető lesz az ülés kezdetéig, valamint hamarosan megnyílik az a felület is, melyen jelentkezni lehet az ülésen személyes vagy online részvételre.

Forrás: UNECE, az esemény honlapja
(MM)

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

ENSZ-EGB Erdő helyreállítási miniszteri értekezlet

Következő cikk

Teljesíthető-e az EU klímarendelet célkitűzése?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések