FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az ENSZ EGB fagazdasági oldala

Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) erdőkkel, erdőgazdálkodással foglalkozó oldala e témakör gazdag gyűjteménye, mely igen alkalmas arra, ha valaki szélesebb kitekintéshez szeretne jutni e témában. Persze elsősorban angolul, illetve az ENSZ többi hivatalos nyelvén érhetőek el az anyagok.

Ha bármely célra szükség lenne több országra, Európa egészére erdészeti és fatermék folyamatok áttekintésére, mindig érdemes az ENSZ-EGB Fagazdasági oldalán körülnézni.

A főbb munkaterületek: Fatermék, Erdőleltár, Statisztika, Kommunikáció, Faenergia, Fagazdasági kilátások, Táj helyreállítás, Zöld munkahely, Szakpolitikai dialógus, Körkörösség (vertikum), Városi fák és erdő.

Forest Products Markets (Fatermékek, piacok), Forest Assessment (Erdőleltár), Data and Statistics (Adat és statisztika), Communication and Outreach (Kommunikáció és ismeretterjesztés), Wood energy (Faenergia), Forest sector outlook (Fagazdasági kilátások), Landscape restoration (Táj helyreállítás), Green jobs (Zöld munkahely) , Policy dialogue (Szakpolitikai dialógus), Circularity (Körkörös gazdaság: vertikum és újrahasznosítás), Urban trees and forests (Városi fák és erdő).

Az EGB térség Európán kívül Észak-Amerikát és régebben a Szovjetuniót, ma Oroszországot is tartalmazza, tehát a statisztikák és elemzések ezen országokra terjednek ki. Ugyanakkor az elemzések sokszor figyelembe veszik a világ más térségeinek folyamatait és ezeknek az EGB térségre hatását.

Nem is megyek a részletekbe, hiszen az közel végtelen sok ismereti anyag lenne. Ugyanakkor mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt az oldalt, ha szélesebb kitekintéshez szeretne jutni szakterületünkön.

Forrás: ENSZ-EGB Fagazdaság
Összeállította: Mőcsényi Miklós

Előző cikk

Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia

Következő cikk

Fűrészáru export - kötelező a bejelentés!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…