FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Klagenfurti Nemzetközi Faipari Vásár

Kärntner Messen/Zangerle

Az összesen 50 000 négyzetméteres kiállítási területen, a Klagenfurti Kiállítási Központban 2022. augusztus 31. és szeptember 3. között lesz a NEMZETKÖZI FAIPARI VÁSÁR és a HOLZ&BAU, az Alpok-Adria régió erdészeti és faipari ágazatának legfontosabb információs platformja és egyúttal legfontosabb találkozóhelye.

A 20 nemzet több mint 500 kiállítója lenyűgözően mutatja be a teljes értékláncot: az erdészettől a fűrészüzemi technológiáig, a bioenergiától a logisztikáig, a faépítési technológiától az ács- és asztalosipari termékekig.

A kétévente megrendezésre kerülő NEMZETKÖZI FAIPARI VÁSÁR / HOLZ&BAU filozófiája, hogy áttekintést nyújtson a teljes értékláncról “az erdőtől a tömör fáig”. A vezető szakvásár a sikeres együttműködések táptalajának számít, és így Közép- és Dél-Európa erdészeti és faipari ágazatának legfontosabb találkozóhelye. “A 21 000 hazai és külföldi szakmai látogatóval, akiknek 50%-a a “Der Ladler” piackutató cég felmérése szerint egyedüli döntéshozó a vállalatában, a látogatói struktúra is lenyűgöző” – hangsúlyozta Harald Kogler, a felügyelőbizottság elnöke és Bernhard Erler, a vásár ügyvezető igazgatója. A fontos vásár idén is – az iparág kérésére – szerdától szombatig tart.

ERDÉSZET – hagyományosan a legnagyobb kiállítási terület
A szokásos hagyományos módon az erdészet a vásár legjelentősebb és legnagyobb kiállítási területe. A termékkínálat a fakitermeléstől és a kötéldaru-technológiától kezdve az erdészeti, erdészeti és biztonsági ruházaton át az erdészeti szerszámokig terjed. A kiállítók között minden évben számos vezető vállalat szerepel.

Fűrésztechnológia – a vágórendszerektől a mobil fűrészekig
A klagenfurti NEMZETKÖZI FAVÁSÁRON a legnevesebb fűrészüzemek és faszárító beszállítók “ki kicsodája” képviselteti magát. A szakközönség tájékoztatást kap a fűrészipar legújabb technológiáiról, és a KÄRNTNER MESSEN neves beszállítókkal büszkélkedhet.

SZÁLLÍTÁS és LOGISZTIKA – a nyerges vontatóktól a tárolási technológiákig
Az erdőből történő megfelelő szállítás nélkül a hatékony fakereskedelem gyakorlatilag lehetetlen lenne. A NEMZETKÖZI FAVÁSÁR ezért megfelelő bemutatkozási és értékesítési platformot kínál a tárolási és szállítási technológiák professzionális szállítóinak.

A meglévő erőforrások felhasználása a BIOENERGIA ÉS KÖRNYEZETTSÉGVÉDELMI TECHNOLÓGIÁVAL
Az egyik kiállítási terület a megújuló energiának van szentelve. A bioenergiát egyre inkább a fosszilis tüzelőanyagok alternatívájaként használják, ezáltal kímélve a természeti erőforrásokat és csökkentve a káros kibocsátásokat. A vásáron különböző energiaforrások, kiserőművek, rostálási és aprítási technológia vagy a teljes égetési és környezetvédelmi technológia kerül bemutatásra.

HOLZ&BAU – az ácsok és asztalosok népszerű szakvására
A több mint 10 000 négyzetméteres kiállítási területen minden, ami a “fával való építkezés” témakörében érdekes. A kiállítási tárgyak skálája a legújabb kézi gépektől és faépítési szoftverektől kezdve a faépítési rendszerekig, a faanyagokig és az illesztési technikákig, valamint a speciális tanfolyamokig – mint például a Holztechnikum Kuchl – és a faipari szakirodalomig terjed.

TREFFPUNKT JAGD – mindent a vadászok és a vadászat szerelmesei számára
Amikor az erdőgazdálkodásról és a fáról beszélünk, óhatatlanul felmerül a vadászat témája is. A TREFFPUNKT JAGD tematikus fókusza jól lefedi ezt a területet. A kiállítási tárgyak skálája a vadászfegyverektől, távcsövektől és céloptikáktól kezdve a vadászruházaton és vadászutakon át a preparátumokig terjed. A klubok és a terepjárók is képviseltetik magukat.

INNOVATION-AREA – a 2022-es faipari vásár fénypontja
Itt mutatják be legújabb ötleteiket az innovatív beszállítók, az induló vállalkozások, a döntéshozók és a kutatók. Az élő előadások a kézművesség jövőjét mutatják be, a látogatók pedig elmerülhetnek a jövőbe mutató technológiák világában. Összességében a cél a leginnovatívabb ötletek bemutatója, a legkreatívabb megoldások kiállítása, ahol a résztvevő vállalatok munkái a helyszínen kerülnek bemutatásra. A témák köre a kézművesség digitalizációjától és annak az emberekre gyakorolt hatásától az innovatív anyagok és új anyagok használatáig terjed.

NEMZETKÖZI VEZETŐK – 500 kiállító 20 nemzetből
A vásár nem lenne az első számú az Alpok-Adria régióban, ha nem büszkélkedhetne nemzetközi kiállítókkal és az ágazat vezető cégeivel.
A kiállítók nevei jól ismertek az iparágban, és olyan vezető cégek tartoznak hozzájuk, mint a HASSLACHER NORICA TIMBER, amely Európa egyik legnagyobb és vezető faipari vállalata, nyolc telephellyel Ausztriában és külföldön. A szoftverszolgáltatók ebben az ágazatban szintén fontos szempontot jelentenek: a Dietrich’s, a Sema vagy a HSBCAD cégek itt különösen figyelemre méltóak. A SPRINGER MASCHINENFABRIK GmbH, a faipari gépek és szállítórendszerek világpiaci vezetője karintiai vállalatként is bemutatkozik a Nemzetközi Faipari Vásáron.

A SCHMIDT’S kiállítási területe, ahol a faépítéshez használt legújabb elektromos szerszámok kerülnek bemutatásra, a Faipari Vásár állandó részévé vált.
Többek között az Aircraft, Lamello, Festool, Dewalt, Milwaukee, Metabo, Mafell, Prebena vagy Rovotool szerszámait próbálhatják ki a vásár látogatói.

MOBIL SZALAGFŰRÉSZEK: Természetesen a fűrészipari technológia kínálatából nem hiányozhatnak a mobil fűrészek sem. A Mebor, Wood-Mizer, Serra, Wravor és Zenz cégek mellett a Logosol mobil famegmunkáló gépét is meg lehet tapasztalni a helyszínen teljes működés közben.

A NYERGES VONTATÓKTÓL A TÁROLÁSI TECHNOLÓGIÁIG: A NEMZETKÖZI FAVÁSÁR a szállítás és logisztika területén számos professzionális beszállítóval büszkélkedhet. Mindenekelőtt a Ressenig, Mercedes-Benz, Gsodam, Peischl, Riedler, Kuhn vagy Kogler cégek haszongépjárművek széles választékát állítják ki. A logisztikai ágazat is jól el van látva targoncákkal és kombinált emelőkkel. Itt érdemes megemlíteni a Kalmar, az Ascendum-Volvo vagy a Bulmor beszállítóit.

EGYESÜLETEK ÉS SZÖVETSÉGEK: A kínálatot a faépítő és asztalos céhek, valamint a faipari szövetség előadásai teszik teljessé. A kiállítási szegmens elsősorban faépítő mestereket, készházgyártókat, építészeket, tetőfedőket és ácsokat céloz meg.

Ezen kívül a kereskedelmi szolgáltatók szakmai szövetsége bemutatkozik az erdészeti szolgáltatók csoportjával, amely 4 200 erdészeti vállalkozást képvisel Ausztria-szerte. A szabadtéren betakarítógépek és szállítmányozók gépbemutatói lesznek, és a legújabb PONSSE-szimulátor is megtekinthető lesz a standon. Bemutatásra kerül a “Timbeter”, a Felix Tools okostelefonon keresztül történő fotooptikai térfogatmeghatározása is. Ezen túlmenően az újonnan létrehozott “erdészeti technikus” szakképzési szakmáról is széles körű tájékoztatást kapunk.

PROGRAM – a faépítési konferenciától a regionális erdőgazdálkodók napjáig

A NEMZETKÖZI FAIPARI VÁSÁR nemcsak a legújabb termékújdonságokat mutatja be, hanem számos információs rendezvényt és kapcsolatépítési lehetőséget is kínál. KAPACITYBUILDING IN FORESTRY: 2022. augusztus 31-én 13:00 órai kezdettel izgalmas előadássorozatra kerül sor a FAST Ossiachban, amely az aktív erdőgazdálkodás és a fakitermelés fontosságát közvetíti. Az előadássorozat központi témája a “humán erőforrás” lesz, amelybe az oktatás és az “erdészeti munkaképek” területe is beletartozik. Ehhez a témához igazodva 2022. szeptember 1-jén, csütörtökön egész napos állásbörze lesz az AMS Karintia standjánál az erdészeti szakmák számára.

FAÉPÍTÉSI KONFERENCIA: A Grazi Műszaki Egyetem a Karintia és Stájerország Építőmérnöki Kamarájával együttműködve rendezi meg a “4. Klagenfurti Faszerkezeti Konferenciát”, amely 2022. szeptember 01-én, csütörtökön 13:00 és 18:00 óra között kerül megrendezésre. Az idei rendezvény témája az “Előregyártás és modularizáció a faépítésben”.
Modularizáció a faépítésben”, és az ipari faépítés folyamatos fejlődésére fog összpontosítani. A témával kapcsolatban többek között Georg Jeitler, a vállalat munkatársa fog felszólalni
Hasslacher Holding GmbH és Matthias Moosbrugger a bregenzi Rhomberg cégtől. Mindkét vállalat a moduláris faépítésre szakosodott.

NEMZETKÖZI FANAP: 2022. szeptember 2-án, pénteken 10:00 és 12:30 között zárt rendezvényként folytatódik a “Nemzetközi Fanap”. A rendezvény 300 látogatóval a helyszínen az osztrák faipar legfontosabb iparági találkozóhelye és vezető eseménye.

ERDŐGAZDÁLKODÓK NAPJA: A vásár végén, 2022. szeptember 3-án 9:30-tól 12:30-ig lehet részt venni a Landeswaldbauerntagon (regionális erdőgazdálkodói nap). Az idei rendezvény témája “Éghajlatváltozás – a megoldás részei vagyunk”.

szerk: Tóth János, forrás: KärtnerMessen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Látogatható a Zsófia-kilátó

Következő cikk

Gyászhír - Cser Lajos [84]



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések