FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Soproni Egyetem – FESTO együttműködési megállapodás

A Festo budapesti irodájában 2021. szeptember 20-án a Soproni Egyetem és a Festo Kft. a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar javára együttműködési megállapodást írt alá. 

A megállapodást a Soproni Egyetem részéről Prof. dr. Fábián Attila rektor és Prof. dr. Magoss Endre dékán, a Festo Kft. részéről pedig Szövényi-Lux Márton ügyvezető úr írta alá. Az együttműködés célja a kölcsönös előnyökön alapuló, régmúltra visszatekintő szakmai kapcsolat formális kereteinek biztosítása, amely hozzájárul a regionális műszaki képzés versenyképességének növeléséhez. A megállapodás lehetőséget teremt közös oktatási programok és az egyetemi hallgatók gyakorlati képzési hátterének fejlesztésére, a szakoktatók továbbképzésére, valamint a szakképzéshez elengedhetetlen tudástranszfer biztosítására. Az Ipar 4.0 fókuszú együttműködés így nagyban elősegíti, hogy a régió egyre több kiváló szakmai felkészültséggel rendelkező szakembert tudjon biztosítani a helyi iparvállalatok számára.

A Festo nemzetközi szinten vezető szerepet tölt be az automatizálási technológia beszállítójaként, valamint a műszaki oktatás és képzés területén, mellyel hozzájárul a környezet, a gazdaság és a társadalom fenntartható fejlődéséhez. A Festo Didactic, a cég oktatási üzletága világelső a műszaki képzéshez szükséges berendezések és megoldások biztosításában. A cég az ipari automatizálási technológiák teljes spektrumát átfogó holisztikus képzési megoldásokat nyújt vevői részére. Emellett tanulási rendszereket, képzési környezetet/laboratóriumokat, oktatógyárakat, e-learning megoldásokat és képzési programokat alakítanak ki, melyek arra készítik fel a résztvevőket, hogy dinamikus és összetett ipari környezetben legyenek képesek helytállni.

Forrás: SOE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Osztrák fűrészipar és fakereskedelem: Tartamos erdőgazdálkodás kell a termelésből kivonás helyett

Következő cikk

Erdei Zsongás családi nap



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések