FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Sétálj velünk Selmecig!

A Soproni Egyetem országosan meghirdette Sétálj velünk Selmecig programját. A programhoz bármely hazai egyetem, bármely szakos egyetemi hallgatója és oktatója szabadon csatlakozhat, mindenki részvételét várjuk! 

A régi selmeci Alma Materhez (ma Szlovákia, Selmecbánya; szlovákul Banská Štiavnica, németül Schemnitz, magyarul gyakran csak Selmec) még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányaikat. Emlékük előtt tisztelegve, ezért 2021. október 1-31. között Téged is lépésgyűjtögetésre buzdítunk. A Soproni Egyetem főépülete és a régi Selmeci Akadémia főépülete 262 km-re fekszik egymástól közúton, mely kb. 355 405 lépésnek felel meg. 11 464 lépés/fő/nap intenzitással egy hónap alatt akár oda is érhetnénk, mely napi lépésszám nagyban hozzájárulna egészségünk megőrzéséhez is. A program végén az összegyűlt összes lépésszám alapján kiszámoljuk, hogy a megtett lépések virtuálisan milyen szénlábnyom megtakarítást eredményeztek volna más közlekedési eszközök elvi használatához képest.  

A programban való regisztráció és részvétel módja:

  1. Telepíts mobiltelefonodra vagy okoseszközödre egy lépésszámláló alkalmazást (pl. Pedometer, ingyenes)
  2. Kezdd el mielőbb a lépésszámlálást 2021. október hónapban (beállítás: futtasd háttérben is folyamatosan az alkalmazást)!
  3. Az október havi összes lépésszámodat önbevallás útján töltsd fel a regisztrációs felületen legkésőbb 2021. november 8-ig.

Regisztrációs űrlap itt érhető el:

A program végén, a legtöbb lépést regisztráló, általunk megszólított esélyes Nyerteseknek a nyeremény átvétele előtt igazolniuk kell az általuk beküldött lépésszámot. Csak igazolt és életszerű esetben jár a megérdemelt nyeremény. 

Nyeremények: 

  • 1 db 5000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvány 
  • 2 db irodaszer csomag 
  • 2 db RAJI Ukemi Fitness edzésjegy (soproni vagy budapesti felhasználásra)
  • Aerobic: 3 főnek, fejenként egy edzés (soproni felhasználással)
  • Boksz: 1 főnek 3 alkalmas edzéslehetőség (soproni felhasználással).

Ide kattintva olvashatsz a gyaloglás jótékony hatásairól: 

Az egyetemi programot a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében zajló “Gyaloglás (hó)napja” egészségmegőrző program keretében a SOE EMK Herman Ottó Szakkollégium koordinálja.

A Magyar Szabadidősport Szövetség kezdeményezéséről pedig itt olvashatsz:
https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/   

A programot a Soproni Egyetem Zöld Egyetem Koncepciója és az országos zöld egyetemi kezdeményezések keretein belül hirdeti meg.

Eredményes részvételt kívánunk! Sétálj! Gyűjtsd a lépéseket! Nyerj! 

forrás: Soproni Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdők ökoszisztéma szolgáltatásai

Következő cikk

Születésnapos XXXLutzStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések