FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Digitalizáció az erdőgazdaságban

A Mecsekerdő Zrt. digitális készletnyilvántartás bevezetésével korszerűsíti gazdálkodását: az új, mobiltelefonos alkalmazással mellőzhetők a papír alapú nyomtatványok, ami nem csak a vállalat környezettudatosságát erősíti, hanem az értékesíthető készletekről, fatermékekről naprakész adatok állnak rendelkezésre. A működő szakmai információs rendszer további modulja a terepen dolgozó szakemberek napi munkájában aktuális információt biztosít az egyes erdők, erdőrészletek faállományáról, termőképességéről is.

Az erdőgazdaságok működésének digitalizációja újabb állomásához érkezett a Mecsekerdőnél az új készletgazdálkodási rendszer bevezetésével. A 22 állami erdőgazdaság által jelenleg használt, az erdőgazdálkodás fő folyamatait támogató Erdészeti Szakmai Rendszer (ESZR) egészül ki a most bevezetett modullal, amelynek fejlesztésben öt állami erdőgazdaság vett részt.

A felelős erdőgazdálkodásnak az is része, hogy az erdővel kapcsolatban minél szélesebb körű és naprakészebb adatok álljanak rendelkezésre, számos feldolgozási, vizsgálati szempontnak is eleget téve. Így az új készletnyilvántartási modul segítségével teljes mértékben elhagyhatók az eddig használt papír alapú nyomtatványok és a szakemberek gyors, naprakész információkhoz jutnak a rendelkezésre álló fatermékek elhelyezkedéséről, mennyiségéről, fafajonkénti megoszlásáról, méreteiről és minőségéről.

A faanyag készletkezelését segítő informatikai rendszer és a terepi mobileszközök alkalmazására a Mecsekerdő szakszemélyzetének alapképzése megtörtént, a begyakorlást követően, a teljes bevezetésre a következő időszakban kerül sor.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gondatlanság okozta a favágó halálát

Következő cikk

Tiszteletben kell tartani a tagállami hatásköröket az új Uniós Erdőstratégia kialakításakor



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések