FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Klímaváltozás: felismerés és cselekvés

„Klímaváltozás az agráriumban – kihívások és megoldások” címmel rendezett konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. Az eseményen Ripszám István, a Mecsekerdő vezérigazgatója a klímaváltozás erdőket érintő és erdőgazdálkodási hatásairól, a lehetséges védekezési módokról tartott előadást.

A novemberben megrendezett eseményen a klímaváltozás agráriumra gyakorolt hatásait elemezték a meghívott előadók és résztvevők. A megjelenteket Dr. Holló Gabriella egyetemi docens, a Szakbizottság elnöke, valamint Dr. Lénárd László az MTA rendes tagja, a Pécsi Akadémiai Bizottság elnöke köszöntötte.

A meghívott előadók között az elmélet és a gyakorlat szakemberei szerepeltek a meteorológia, talajtan, állattenyésztés, növénytermesztés, növényvédelem, erdőgazdálkodás, agrárökonómia és az élelmiszertudomány területéről. Ez széles áttekintést biztosított a klímaváltozás sokrétű problémáinak, a globálistól a lokálisig terjedő vetületeinek megismerésére.

Ripszám István vezérigazgató előadásában elmondta: a klímaváltozás hatásai a több mint 55 ezer hektárt kezelő erdőgazdaság működési területén is tapasztalhatók. A jellegzetes erdőtársulások megőrzése érdekében a Mecsekerdő a természetes folyamatokra építve, a klímaváltozásnak ellenálló szaporítóanyag felhasználásával, a csapadékvíz visszatartásával, az erdők szerkezeti és faji változatosságának – ezek közé tartozik az örökerdő-gazdálkodás egyre nagyobb arányú alkalmazása – növelésével tesz lépéseket.

A konferenciához kapcsolódó, a Pécsi Akadémiai Bizottság és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa támogatásával készült tanulmánykötet nyomtatott és online változatban egyaránt elérhető.

forrás: Mecsekerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Zöldebb települések

Következő cikk

Hűségerdő közel 800 új lakója



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések