FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

SOE: hosszútávú finanszírozás

Hosszú távú közfeladat-finanszírozási szerződést írt alá a Kormány és a Soproni Egyetem fenntartója, a Soproni Egyetemért Alapítvány, amelynek értelmében az egyetem működtetésére a 2022-től 2026-ig terjedő időszakban összesen több mint 30 milliárd forint állami támogatást biztosít a kormányzat.

A megkötött szerződés stabil, kiszámítható, hosszú távon tervezhető költségvetést garantál az egyetem számára. A támogatás felhasználásában a legnagyobb hányadot az immár teljesítmény-indikátorokkal mért oktatási tevékenység képviseli. A cél a lemorzsolódás csökkentése és az, hogy a hallgatók az adott képzéshez rendelt időszak alatt szerezzék meg oklevelüket, diplomájukat. A támogatás felhasználásában a másik jelentős rész a kutatás és művészeti alkotótevékenység, amelyek az oktatáshoz hasonlóan a fenntartható megoldásokat helyezik a középpontba. Harmadik célterületként az infrastruktúra és az aktív hallgatói élet lehetőségeinek fejlesztését fogalmazta meg a szerződés.

A 2027. január 31-éig érvényes közfeladat-finanszírozási szerződés a korábbi évekhez képest jelentős forrásnövekedést jelent az egyetem számára az eddigi alapfeladatok ellátására, valamint az Erdészeti Tudományos Intézet működtetésére.

A megkötött finanszírozási megállapodás stabil alapot biztosít a magas színvonalú szakmai munkához, így ahhoz is, hogy jelentős, teljesítmény alapú bérfejlesztést, valamint az oktatási és kutatási területeken infrastrukturális beruházásokat is végrehajtson az egyetem, amelynek célja, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatási és kutatási területeken nemzetközi szinten jelentős szereplővé váljon.

A szerződést a Kormány nevében Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Soproni Egyetemért Alapítvány részéről pedig a kuratórium elnöke, Dr. Csányi Sándor írta alá. Az eseményen jelen volt Prof. Dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Dr. Hankó Balázs, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, továbbá Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora és Pókos Gergely, a Soproni Egyetemért Alapítvány titkára.

Forrás: Soproni Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fa Világítótorony a COP26-ra

Következő cikk

Intézményi napelempark létesült Alsóvadácson



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések