FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A megújuló felsőoktatás ünnepe

A kormány stratégiai partnerként tekint a modellváltó egyetemekre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a megújuló felsőoktatás ünnepe rendezvényen. Az ünnepségen díszoklevelet vehetett át Csányi Sándor a Soproni Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

A megújuló felsőoktatás ünnepe című rendezvényen az innovációs és technológiai miniszter elmondta: jelenleg is dolgoznak azon, hogy az egyetemek 2700 milliárd forintos fejlesztési igényét kielégítsék, ennek a nagy része már rendelkezésre áll.

Palkovics László kiemelte: a százéves struktúra átalakítása hosszú folyamat volt, amelynek egyik fontos eleme a pénzügyi háttér, a kiszámítható finanszírozás megteremtése. Mint mondta, az állam továbbra is szerepet vállal a finanszírozásban, de fenntartóból partnerré válik.

 – Az új modell elfogadottságát jelzi többek között az is, hogy idén 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe, mint tavaly, és 180 ezer hallgató tanul modellváltó intézménybe – fejtette ki az innovációs és technológiai miniszter.

Stumpf István felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos az ünnepségen arról beszélt: az átalakítás révén minőségi fordulatra, karakteres intézményi profil kialakulására számítanak. Arra is kitért, hogy a reform révén javult az életpálya feltételrendszere, ami nagy eredmény.  Az állam fontos feladata a folyamatos párbeszéd fenntartása az intézményekkel, a minőségbiztosítás erősítése – húzta alá. Szavai szerint nagy eredmény, hogy az átalakítás révén javult az életpálya feltételrendszere.

fotó: Vasvári Tamás, forrás: OEE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Darwin és az erdőgazdálkodás

Következő cikk

Zöldülő települések



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések