FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Johann Felder [91]

Johann Felder (1930-2021), a Felder Csoport alapítója és hosszú évekig ügyvezető igazgatója december 7-én rövid, de súlyos betegség után, családja körében elhunyt. Halálával családja és a vállalat alkalmazottjai inspiráló és markáns személyiséget veszítenek el, aki a Felder Csoportot a mai sikeres családi vállalkozássá tette.

Johann Felder és felesége, Gertraud 1956-ban szülővárosában, Absamban (Tirol), a szülői ház műhelyében alapította meg a Johann Felder vállalatot.

Még ugyanebben az évben bemutatták az első Felder famegmunkáló gépeket a bécsi és innsbrucki vásárokon. A következő évtizedekben a vállalat folyamatosan növekedett, Absamból a tiroli Hallba költözött, és végül Tirol határain messze túl, mint úttörő, globális jelentőségű gépgyártó vállalat szerzett magának hírnevet, elismerést.

Ma a Felder Group a fa- és kompozitfeldolgozás területén a világ vezető gépipari és technológiai vállalatai közé tartozik, és folyamatosan meglepetéseket okoz technikai újításokkal.

Johann Felder pozitív életszemléletéről és progresszív világnézetéről volt ismert. Ausztriában és külföldön egyaránt nagy tisztelet övezte. Felesége, Gertraud, fiai, Hansjörg és Martin Felder, a vállalat jelenlegi ügyvezető igazgatói, lánya, Elisabeth, unokái, Daniel, Patrick, Tamara és Alexander Felder, a családi vállalkozásban dolgozó harmadik generáció, valamint a Felder Csoport teljes személyzete mélyen megrendült Johann Felder halála miatt. Nemcsak egy összességében lenyűgöző és erős személyiséget veszítenek el, hanem egy mentort és egy kedves barátot is.


Ha szeretné megosztani gondolatait, emlékeit és részvétét a Felder Csoporttal, kérjük, küldjön nekünk egy e-mailt a következő címre: rememberhans@felder-group.com

Felder Csoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőfelújítás ártéri területeken

Következő cikk

Örökerdő: 100 éve aktuális



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…