FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőfelújítás ártéri területeken

Folyamatosan értékesítette az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a szakaszmérnöksége kezelésében lévő erdőrészletek faanyagát az elmúlt években. A faanyag letermelését követően az erdőfelújítási munkálatokat is elvégezték.

A 2020-ban az Érsekcsanád, Mohács és Szeremle külterületén letermelt erdőrészletek felújítása, erdőtelepítése idén tavasszal kezdődött meg. Az árvízvédelmi fővédvonal menti erdőterületek (Érsekcsanád, Mohács, Szeremle) funkciója „véderdő”, így a töltés felőli első sorokba egyenletes elegyítéssel magyar kőrist és vénic szilt ültettek. A terület többi részére pedig szürke nyár, nemes nyár, kocsányos tölgy és fekete nyár került.

Az idei erdőtelepítés során 8,31 ha-on összesen 19 650 darab facsemetét ültettek el. A korábbi években telepített erdőterületek pótlási munkái (amelyek jelenleg is zajlanak) keretében összesen 6 750 csemetét helyeztek ki, tudatta a vízügyi igazgatóság.

forrás: BAJA.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Elkészült a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv

Következő cikk

Gyászhír - Johann Felder [91]



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések