FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Kun István [86]

Szomorúsággal szívünkben tudatjuk, hogy Kun István, a mátészalkai bútorgyártás folyamatos fejlesztését közel negyven éven át irányító szakember eltávozott az élők sorából.

Nagyon sokan ismerték, hiszen 1961-ben mint főkönyvelő kezdett a SZATMÁRVIDÉKI Faipari Vállalatnál, majd annak igazgatója lett 1963-tól. Az először tanácsi vállalat, 1977-ben lett SZATMÁR Bútorgyár és az ország ötödik legnagyobb bútorgyártó üzeme.
Részt vett az Első Bútoripari Egyesülés létrehozásában, elsőként valósította meg átadott gépekkel a furnér teríték, a kárpitos váz gyártás és a tömörfa alkatrészek belföldi kooperációját, 1973-ban.
Elsőként hozta létre a bútoriparban az olasz magyar vegyes vállalatot TRE ESSE EUROMOBILI néven 1989-ben, és nyugdíjba vonulásáig vitte tovább a SZATMÁR bútorgyár kárpitos tevékenységét.
Azok közé tartozott akik 37 évig voltak felső vezetőként a bútorgyártás történetében.
Sajnos most eltávozott közülünk.

A fenti gyászjelentést gyermekei és unokái, dédunokái tették közé. Az ismerősök Budapesten, 2022.08.05,-én, vagy Mátészalkán 2022.08.06-án Mátészalkán tudnak tőle búcsút venni.

(forrás: dr. Berecz András, BBS Trend Kft)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti robotokat tesztelnek Japánban

Következő cikk

Megújult vizes élőhely a Gödöllői-dombságban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…