FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lemondták: Heimtextil, Techtextil, Domotex, IMM; a ZOW-ot áttették

A 2022. januáriak közül néhány jelentős szakvásárt lemondtak a szervezők a vírushelyzetből adódó problémák miatt.

A Moebelmarkt december elején írta meg, hogy januári Heimtextilt a szervezők lemondták. A Messe Frankfurt (a szervező) a szakterületi cégekkel egyeztet arról: hogyan és mikor lehetne a vásárt a Techtextil/Texprocess vásárpárossal párhuzamosan valamikor a nyáron megtartani. A más vásárokkal (Ambiente, Christmasworld, Creativeworld, Paperworld és a Frankfurt Fashion Week) közös szervezés is felvetődött. Ugyanez a sors vár a Techtextil szakvásárra is.

A hazai szereplők számára talán kevésbé vontos, de törölték a Tupelo Furniture Market kárpitos bútor szakvásárt is, amelyet január elején Tupeloban (USA) szoktak megtartani.

A wohninsider.at néhány napja írt az MM Internationale Moebelmesse (Bútorvásár Köln) lemondásáról, mint olyan tettről, mely lényegében már várható volt. A kölniek nem is próbálkoznak helyette bármilyen idei megoldással, 2023. január 16-21. lesz a következő időpont. Az ügyvezetés hangsúlyozza, hogy ez a döntés kizárólag az IMM-re vonatkozik, nem érinti a többi tavaszi szakvásárt Kölnben.

Törölték a 2022. januári Domotex-et, a szőnyegek, padlók és parketták kiállítását.

ZOW

A woodandpanel.com a ZOW bútor és belsőépítészeti beszállítói vásárról ír [helyszín: Bad Salzuflen (Németország, Ostwestfalen)], amelyet februárról május 3-5-re tettek át.

A Möbelmarktban pedig olvashatunk a német vásárszervezők kéréséről, hogy az állam mivel segíthetné őket, hiszen ezek a lemondások és időpont elcsúsztatások jelentős bevételkiesést, vállalati működési problémákat is okoznak. Öt pontban szedték össze, hogy mire lenne szükségük. Biztonsági pénzügyi alap, a kicsik erősebb segítése, a külföldi képviseletek munkája, mielőbbi általános vírus elleni oltás bevezetése.

Ezek a fontosabb januári változások, ugyanakkor sok olyan vásárt, amit 2021-ben későbbre halasztottak, azokat 2022-re visszahozták a megszokott tavaszi, első félévi “helyére”. Ugyanakkor mások nem kockáztattak azzal, hogyan is lesz 2022-ben, hanem későbbi évre tolták a következő időpontjukat. Minden esetre a FATÁJ részéről igyekszünk az erdészeknek, faiparosoknak, faépítőknek és minden más kapcsolódó szakmai cégnek és érdeklődőnek segíteni, hogy gyors áttekintést kaphasson a 2022. évi és azt követő szakvásárokról, eseményekről. Ezért összeállítottuk a FATÁJ Eseménynaptár 2022. cikket.

Ehhez majd időnként visszatérünk és frissítjük az időközben kiderülő változásokat. Ugyanakkor azt kérjük: küldjön hírt házivásáráról, eseményeiről! Ha van olyan esemény, ami még nincs itt, de itt a helye, küldjön értesítést. Ha valamit javítani kellene, akkor örömmel vesszük értesítését.

Összeállította a fenti kapcsolók alapján: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fűrészüzemi beruházás Iggesundban

Következő cikk

Főerdőtanácsosról elnevezett kisbolygó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések