FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elmia Wood 2022

2022. június 2-4. között ismét megrendezik a világ vezető erdészeti vásárát, az Elmia Woodot Jönköpingtől délre. Az Elmia várja a kiállítókat és a látogatókat Európa számos pontjáról, hogy megismerjék a rendezvényt, amely a jövő innovatív és fenntartható erdészeti módszereire összpontosít.

A helyszín ismét a svédországi Jönköpingtől délre fekvő Bratteborg fantasztikus és sokoldalú erdeje. Az Elmia Wood egy átfogó vásár és találkozóhely az erdőtulajdonosok, vállalkozók, adminisztrátorok és minden más, az erdő iránt érdeklődő számára. A látogatók megtekinthetik a legújabb termékeket, felfedezhetik az innovációkat és az új ismereteket, valamint lehetőséget teremthetnek új üzleti megállapodások megkötésére.

“Összetett kihívásokkal nézünk szembe az erdőkárok és a szúbogarak, valamint a fokozott fakivágási igény miatt, ugyanakkor sokan a lábon álló fát szén-dioxid-nyelőként népszerűsítik. Ennek egyik következménye, hogy sok erdőtulajdonos ma már nem tudja, hogyan kezelje erdejét a jövőben” – magyarázza Anders Roman, az Elmia munkatársa.

“Az utóbbi időben erős vita alakult ki az erdő értékéről, valamint arról, hogy miként kell azt kezelni és gondozni, és világosan látjuk, hogy a különböző erdőgazdálkodási érdekelteknek találkozóhelyre van szükségük” – teszi hozzá. “Ezért is rendezünk előadásokat és panelbeszélgetéseket.” A témák között szerepel majd az uniós rendszertan, az éghajlat, a biológiai sokféleség és a fosszilis anyagoktól mentes erdőgazdálkodás. Egy moderátor és különböző vendégek tartanak majd színpadi vitákat az érdeklődő látogatók előtt.

“Jelenleg is intenzíven dolgozunk a vásár előkészítésén, és már nagyon várjuk az Elmia Wood 2022 rendezvényét, amely egy helyen fogja össze a termékeket és a know-how-t” – zárja Anders Roman.

A jegyeket hamarosan árusítani kezdik az Elmia Wood weboldalán.

szerk: Tóth János, forrás: ElmiaWood

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nagy lépés a drónos permetezés felé

Következő cikk

A hobbikertektől az erdőgazdaságokig



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések