FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

INTERFORST 2022 – tények

A müncheni kiállítási területen 2022. július 17-20. között rendezett INTERFORST megmutatta, hogyan és milyen gépek és technológiák nyújthatnak ehhez segítséget.

Németország több mint tizenegy millió hektár erdővel rendelkezik, amely hatalmas jelentőségű és különösen védendő terület, nem utolsósorban az éghajlatvédelem miatt. A müncheni kiállítási területen július 17. és 20. között megrendezett INTERFORST megmutatta, hogyan és milyen gépek és technológiák nyújthatnak ehhez segítséget. Az erdészet és az erdészeti technológia vezető nemzetközi szakkiállításán 21 országból összesen 353 kiállító és közel 60 országból mintegy 31 000 látogató vett részt.

Dr. Reinhard Pfeiffer, a Messe München ügyvezető igazgatója szerint “az idei INTERFORST egy hihetetlen történet. Az iparág részéről érkező reakció valóban lenyűgöző, és azt mutatja, hogy az INTERFORST mennyire fontos az ilyen időkben. Az erdőátalakítás, az erdőfelújítás és a klímavédelem témáival társadalompolitikai ideget ütöttünk meg. Az erdészet és az erdészeti technológia óriási jelentőséggel bír az éghajlati válság leküzdésében.”

Az INTERFORST megerősíti vezető vásári státuszát

Az iparág képviselői számára az INTERFORST és a személyes találkozó fontossága vitathatatlan.
Ralf Dreeke, a Wahlers Forsttechnik ügyvezető igazgatója és az INTERFORST tanácsadó testületének elnöke ezért nagyon pozitívan nyilatkozik: “Ezt a vásár minden napján azonnal érezzük: Az iparág újra “élőben” akar találkozni, és erre használja az INTERFORST-ot. A látogatói struktúra is illeszkedik a termékeinkhez – az erdészeti szakemberek jönnek ide.”
Gert Unterreiner, az Unterreiner Forstgeräte ügyvezető igazgatója szintén hangsúlyozza a vásár fontosságát: “A müncheni INTERFORST rendkívül fontos vásár az egész iparág számára.”
Markus Prenninger, a PALFINGER EPSILON ügyvezető igazgatója pedig hozzáteszi: “Az INTERFORST vezető nemzetközi vásárként a legjobb platformot kínálja számunkra, hogy párbeszédet folytassunk ügyfeleinkkel. Fantasztikus időjárás és ragyogó arcok – mindenki örült, hogy személyesen is beszélgethetett, különösen a hosszú szünet után.”
Michael Liehr, a STIHL Vertriebszentrale marketingvezetője egyetért: “Már a vásár első két napja elkápráztatott minket. A standunk számos látogatója szemmel láthatóan éppúgy örült, mint a munkatársaink, hogy végre újra találkozhattunk ‘élőben és színesben’. És persze annak is, hogy legújabb innovációinkat bemutathattuk a szakközönségnek. Hiszen a digitalizáció az erdészetben a jövő egyik legfontosabb témája. Az INTERFORST ismét igazán igazságot szolgáltatott a piactér hírnevének”.

Az INTERFORST mint a fenntartható erdőpolitika platformja

A politikusok is, és különösen azok, akik tisztában vannak azzal, hogy az erdő mint erőforrás mennyire fontos.
Cem Özdemir, a német szövetségi élelmezésügyi és mezőgazdasági miniszter az INTERFORST megnyitóján hangsúlyozta: “A cél az alkalmazkodó, rugalmas és multifunkcionális erdők létrehozása. A fenntartható erdőpolitikához az erdőtulajdonosok, a gyakorlati szakemberek, a tudomány és a politika bevonására van szükség. Az INTERFORST nagyszerű lehetőséget kínál erre, ez a szakvásár foglalkozik az erdeinkkel kapcsolatos kihívásokkal.”
Michaela Kaniber, a bajor élelmiszerügyi, mezőgazdasági és erdészeti miniszter pedig hozzáteszi: “Természetesen rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy mindez Münchenben zajlik – és láthatják, hogy az ágazat nagyon sokszínű, nagyon digitalizált, hihetetlenül modern és látnoki munkát végez.”

Petra Westphal, az INTERFORST kiállítási igazgatója elégedett az eredménnyel: “Idén minden más volt. A vásár időtartama, a rendezvénynapok, az elrendezés – egyszerűen minden, úgy éreztem. De az iparág támogatta mindezeket a változásokat, sőt még annál is többet: megerősítette az INTERFORST-ot abban, hogy az erdészet és az erdészeti technológia vezető szakvásárává válhasson, és mindannyiunk számára nagyszerű eseménnyé tette.”

A következő INTERFORST szakvásárt 2026 júliusában tervezik megrendezni Münchenben.

szerk: Tóth János, forrás: INTERFORST sajtó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

EB javaslat: gázzavar esetén kötelező csökkentés - az ipar bizonytalansága

Következő cikk

Interjú Wilheim Gáborral, a FABUNIO elnökével



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések