FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorlap üzem gazdát keres

Huszonnyolc. Pontosan ennyi esztendeje működik hazánkban a Derula Kft. A nemzetközileg is ismert és elismert cég az elmúlt években éppen úgy erősödött és fejlődött, akár egy impozáns fa. “Csemete” korában kizárólag Szolnokon végezte tevékenységét.

A társaság tevékenysége is a fáról szól: Szolnokon nyárrönkökből készít furnérlapokat és rétegelt lemezeket, Dégen lécbetétes bútorlapot gyártott, Magyarszecsődön nyárfurnérlapot és lécbetétes bútorlapot állít elő. Majd pedig minden kivágott fa helyére újat ültet, hogy így biztosítsa a fenntarthatóságot.

A fenntartható fejlődés alapelve, hogy figyelembe vesz környezetvédelmi szempontokon túl, egyes társadalmi igényeket és a gazdasági fejlődés igényét is.

A Derula Kft. tudja, hogy a hatékony, falemezipari felhasználásra alkalmas, nyárfaerdő gazdálkodás megköveteli az erdészektől a csemeték gondozását, oldalirányú hajtásainak metszését, a lombkorona alakítását, bizonyos esetekben a gyengén fejlődő fák kivágását. Ezen folyamatok mind elősegítik az egészséges fák tovább fejlődését. A cég vezetők 2022-ben úgy döntöttek, hogy az általuk gondozott termékválaszték egyes elemeit „ritkítják”. Ezzel garantálva, hogy a „Derula, mint organizmus” tovább növekedhessen, célja irányába fejlődhessen.

Így esett, hogy a Derula Kft. tulajdonosi döntésre, termékportfólió átrendezés mellett döntött és a lécbetétes bútorlap előállításra specializálódott üzemét, eladásra vagy bérbeadásra kínálja.

Az 1990-ben létesített dégi gyárat a Derula Kft. 2002-ben vásárolta meg, melyet lécbetétes bútorlap gyártására hasznosított. A kiválóan megközelíthető telek alapterülete 27 000 m2. A telken található: két üzemi épületrész, irodaépület, raktár és karbantartóműhely, porta, valamint fedett, tárolásra alkalmas létesítmények (beépítettség 25%). Az ingatlan teljes területén kb. 15 000 m2 beton térburkolat található.

A teljes kapacitáson működő üzem közel két évtizedig, több mint 100 munkavállalóval működött. 2020-ban termékválaszték átcsoportosítás miatt, a dégi üzemi tevékenység fokozatos leállítására került sor.

Forrás: Derula Kft.

Az eladásra/bérlésre kínált dégi üzem főbb gépei, berendezései:

Gatter részleg két gatterrel, sorozatvágó gép, szárító kamrák, présgépek, darálók, silók (elszívó rendszerrel ellátva), szikraoltó rendszer, fűrészpor tárolók, vegyes tüzelésű kazán, gázolajkút, hídmérleg, föld alatti tüzivíztároló medence, rakodógépek és egyéb üzembe nem állított berendezések.

A termelési kapacitás jellemző számai:

Gatter részleg éves kibocsátása: 45 000 m3
Szárító kamrák éves kapacitása: 22 000 m3 (650 m3 /ciklus)
Prések éves kibocsátás: 13 000 m3

Amennyiben hirdetésünk felkeltette érdeklődését, előzetes egyeztetést követően, a Derula Kft. várja az érdeklődőket üzembejárásra, további részletek konkretizálására.

Elérhetőségek:
DERULA Gyártó és Kereskedelmi Kft.
5000 Szolnok, Újszászi út 11.
+36 30/207-2395
weboldal: www.derula.hu
email cím: daniel.horvath@derula.hu
cikk irója: Horváth Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Őstermelők SZJA bevallása

Következő cikk

VárosFa program - Veszprém



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…