FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mobilház-gyártás fejlesztés támogatással

képünk illusztráció

Mobilházgyártását fejleszti a Baufémszer Kft. több mint 200 millió forintból Szolnokon – közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatást kaptak, csaknem 209 millió forintot – írták.

A vállalat termékköre az elmúlt években bővült előre gyártott mobilházakkal. Egy új gyártócsarnok építésére van szükségük, mivel a bútorgyártási tevékenységükhöz teljes egészében szükség van a meglévő telephelyük kapacitásaira.

Az új gyártótérben lehetővé válik a termékpaletta bővítése, a koncentráltabb előkészítés és tervezés.     

A beruházás keretében vesznek egy gumikerekes rakodót és egy darut. Ezek az eszközök szükségesek a mobilházak telepítéséhez, a földmunkák, a nehezen megközelíthető helyeknél az elemek beemeléséhez, az összeszereléshez.  Korszerűsítik a fémszerkezetek és az épületasztalos-ipari termékek gyártását is.

A beruházás keretében jut pénz egy 22,5 kilowattos napelemes rendszer telepítésére, a dolgozók számára öltöző és étkező helyiség létesítésére is – tájékoztattak.

A nyilvános cégadatok szerint a 2010 decemberében alapított, huszonöt embert foglalkoztató Baufémszer Kft. nettó árbevétele 2020-ban mintegy 200 millió, egy évvel korábban mintegy 190 millió forint volt. Adózott eredménye 2020-ban csaknem 10 millió forint volt a 2019-es több mint 4 millió forint után.

forrás: MTI 2022-03-09

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Bizakodó a szatmári bútoripar

Következő cikk

Erdőtűz volt Székelyudvarhely mellett



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…