FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Önkéntesek ültettek csemetéket a Sóstói-erdőben

A tavaszi idő beköszöntével, illetve a föld fagyának kiengedésével elérkezett az erdészek egyik legfontosabb feladata, az ültetés időszaka. A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete pénteken, Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben önkéntes faültetést szervezett, amelyen mintegy nyolcvanan vettek részt.

Az érintett erdőrészletben csaknem 3 hektáron egy éve végeztek erdősítést az erdészek. Az önkéntesek az időjárás szélsőségei miatt elpusztult csemetéket pótlásában vettek részt, mintegy kétezer őshonos kocsányos tölgy csemetét elültetve.

Az akcióhoz óvodásoktól nyugdíjasokig számos korosztály tagjai csatlakoztak. Ők miközben elsajátították a csemeteültetés – akár otthon is alkalmazható – tudnivalóit, bepillantást nyerhettek az erdészek munkájába is. Az erdőgazdaság nevében ezúton is szeretnénk megköszönni az önkéntesek munkáját – mondta Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Városfa program - Tatabánya

Következő cikk

Tavaszköszöntő rendezvény a környezettudatosság jegyében Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések