FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A ResourceWise felvásárolja a Wood Resources International-t

A ResourceWise, a Forest2Market, a Fisher International és a Tecnon OrbiChem újonnan alakult anyavállalata felvásárolta a Wood Resources International (WRI) vállalatot. A WRI a Wood Resource Quarterly (WRQ) kiadója, amely olyan piaci jelentés, amely globális szinten követi a fűrészrönk, a faapríték, a fűrészáru és a pellet árát. Azonnali hatállyal a vállalat neve Wood Resources International, a ResourceWise vállalata lesz. Håkan Ekström, a Wood Resources International elnöke csatlakozik a ResourceWise csapatához. A 2022. március 31-én hatályba lépő felvásárlás feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A ResourceWise olyan vállalatcsoport, amely adatokat, elemzéseket és piaci betekintést nyújt a természeti erőforrásokon alapuló nyersanyagpiacok számára. Jelenleg a globális erdészeti termékek és a vegyipari értékláncokat szolgálja ki, a vállalat küldetése, hogy más nyersanyagpiacokra is terjeszkedjen.

“A WRI felvétele a ResourceWise családba támogatja azt a hosszú távú célunkat, hogy a globális nyersanyagpiacok széles körének vezető adat és elemzési platformforrásává váljunk” – mondta Pete Stewart, a ResourceWise vezérigazgatója. “A WRI felvásárlásával a ResourceWise nemcsak az Ekström több mint 30 éves globális erdészeti termékipari tapasztalatát, hanem a több mint 25 év alatt több mint 20 országra vonatkozó faanyag ár adatokat is megszerezte. Ezek az adatok kiegészítik a Forest2Market által Észak-Amerikában 22 éve gyűjtött adatokat, és az Ekström szakértelme lehetővé teszi számunkra, hogy világszerte erőteljesebben fedezzük ügyfeleink elemzési és tanácsadási igényeit.”

“Alig várom, hogy a globális faárak és az erdészeti termékek kereskedelmének nyomon követésében szerzett tapasztalataimmal hozzájáruljak a ResourceWise páratlan elemzési szakértelméhez és adatforrásaihoz” – mondja Ekström. “Az erdészeti termékek és a fából készült nyersanyagok nemzetközi kereskedelme folyamatosan növekszik, ami aláhúzza a naprakész és megbízható piaci információk iránti igényt. A WRI globális faárakra vonatkozó kiterjedt adatbázisának egyesítése a ResourceWise adatbankjaival és üzleti intelligenciaplatformjával pozícionálja a kibővített vállalatot, hogy a nemzetközi fatermékpiacok megismerésének vezető forrásává váljon.”

A WRI a Forest2Market és a Fisher International mellett csatlakozik a ResourceWise adatvezérelt vertikális piaci szolgáltatásaihoz az erdészeti termékek értéklánca számára.

A ResourceWise-ról

A ResourceWise-t 2021-ben alapították egy olyan vállalatcsoport anyamárkájaként, amely adatokat, elemzéseket és betekintést nyújt az erdészeti termékek, a cellulóz- és papíripari, valamint a vegyipar számára. A szándék az, hogy a jövőben további iparágakat szolgáljanak ki a természeti erőforrások területén értéklánc-optimalizálási és fenntarthatóságot támogató szolgáltatásokkal. További információért látogasson el a www.resourcewise.com weboldalra.

A Wood Resources Internationalról

Az 1987-ben alapított Wood Resources International LLC (WRI) nemzetközileg elismert erdészeti tanácsadó cég, amely a globális erdei erőforrások, a fa nyersanyagpiacok (rönk, faapríték és biomassza), az erdészeti termékek kereskedelmének, a faköltségek kilátásainak és az erdészeti iparágak fejlődésének értékelésére szakosodott világszerte. A tanácsadói munka mellett a vállalat az 1980-as évek óta két, negyedévente frissített fapiaci árjelentésben követi nyomon a globális faárakat. További információért látogasson el a www.woodprices.com weboldalra.

Forrás: ipwonline.de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Újabb csemetékkel bővült az Újszülöttek erdeje

Következő cikk

Az orosz export elleni szankciók tartósan megváltoztatják az erdészeti termékek globális kereskedelmét




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version