FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei nagytakarítás egyenruhában és civilben

A Pécs környéki erdőket kezelő Mecsekerdő Zrt. március 21-én, az erdők nemzetközi napján hirdette meg „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” akcióját. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ gondozásában megvalósuló kampányhoz nemcsak civil szervezetek, de a Baranya megyei rendőrség is csatlakozott.

Az elmúlt két évben a járványnak köszönhetően a mecseki erdők látogatottsága hatalmasat nőtt. A növekvő népszerűséggel párhuzamosan azonban sajnos a keletkezett hulladék mennyisége is nagyobb lett. A márciusban indult „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” elnevezésű szemléletformáló kampány célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az erdeinket ellepő szemétre – és hogy közösen cselekedve, együtt mentesítsük az általunk használt természeti területeket a felgyűlt hulladéktól.

Rendőrök és civilek együtt cselekedtek

A tavaszi kampány egyik fontos eseményeként a Mecsekerdő Zrt. április 8-án pénteken összesen öt helyszínen végzett nagytakarítást. A kijelölt útvonalakon összesen hatvannál is több civil és rendőr önkéntes vett részt az akcióban, melynek eredményeképp az összegyűjtött szemét öt terepjáróplatót töltött meg.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly fogadta örökbe a Tripammer-fa környékét. Most a rendőrség önkéntesei megtisztították a területet, és a pihenőhely padjait és elhasználódott tűzrakóhelyét is megújították. Az eseményen Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány is aktívan részt vett.

A nagyatakarítás folytatódik Az eseményhez csatlakozó erdőgazdaságok és civil szervezetek által szervezett túrákon túl a kampány minden erdőjárót arra buzdít, hogy az akció végéig, tehát április 22-ig, azaz a Föld napjáig zacskóval induljanak útnak, amelyet kirándulásaik során – sajnos jó eséllyel – teleszednek.

forrás: Mecsekerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Mennyire természetközeli az európai erdőgazdálkodás?

Következő cikk

REIN-Forest Workshop 2/4.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések