FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tavaszi Nagytakarítás a Zselici Csillagparkban is

Budapest, 2022. március 21. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelõs kormánybiztos szemetet szed a Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet akció nyitóeseményén a dél-budai Kamaraerdõben 2022. március 21-én. MTI/Kovács Tamás

Közös szemétszedéssel indult a Föld napjáig tartó „rendrakási” mozgalom. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) tavaszi nagytakarítás keretében szemétszedési akciókra hívja a kirándulókat, erődjárókat, túrakerékpározókat, melyhez a Zselici Csillagpark is csatlakozott.

A „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akciót március 21-én az Erdők Nemzetközi Napján indították, és egészen április 22-ig, a Föld napjáig fog tartani.  A kezdeményezéshez idén csatlakozott 17 állami erdészet – így a SEFAG Zrt., 6 nemzeti parki igazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), számos önkormányzat és civil szervezet. A kampány kettős céllal indul. A szervezők egyrészt szeretnék szemétszedő túrákon megtisztítani a kedvelt kirándulóhelyeket, másrészt pedig az erdőjáráshoz kapcsolódó etikettet kívánják megismertetni a nagyközönséggel.

Az akcióban a Zselici Csillagpark is részt vesz, 5 napon – április 2., 9., 16., 21. és 22. napján lehet csatlakozni a szemétszedéshez, előzetes bejelentkezéssel (további információk a https://zselicicsillagpark.hu/nagytakaritas.php oldalon olvashatók.

Március 21. az Erdők Nemzetközi Napja. Az erdőké, melyek éltetik a bolygónkat, és ahol az utóbbi két évben a járvány miatt sokan a szabadidejük nagy részét töltötték. A járvány hatása, hogy ennyien fedezték fel újra a természetet, de ezzel együtt egyre több hulladék is jelent meg ott. Ezért a közös kertünk kitakarítására 2021 után újra megszervezik a „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” akciót. A kampány által közvetített szemléletformálás legfontosabb üzenete, hogy semmilyen hulladéknak nincsen helye az erdőkben.

forrás: SEFAG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Francia akcióterv az erdő alapú iparok jövőjéről

Következő cikk

Elindult az erdők tavaszi nagytakarítása!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések