FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Év Erdésze – Északerdő házi válogatója

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Répáshutai Erdészeti Igazgatósága területén, 2022. április 28-án rendezték meg az „Év erdésze” verseny házi válogatóját. A Bikk-Makk Erdészeti Erdei Iskola és a Kövesváradi-rét környezetében kialakított versenypálya az átlagostól összetettebb, nehezebb volt, így emelve a megmérettetés színvonalát.

A változó környezet és az elvárások miatt megváltozó erdőgazdálkodási szemlélet beépítése a gyakorlati munkába jól láthatóan nem okozott gondot a szakszemélyzetnek, mert sok szép megoldás született. Több versenyszám esetében alakult ki szoros eredmény, illetve holtverseny is többször előfordult. Kiemelendő, hogy a szakmai- és a vonatkozó jogszabályi ismeretekről szóló tesztkérdésekre a versenyzők fele 70%-os, vagy azt meghaladó eredménnyel válaszolt.

Újdonságként – bevezető jelleggel, de még versenyen kívül – egy erdőtervezői gyakorlatot igénylő versenyszámban, az élőfakészlet körlapösszeg méréssel történő meghatározásában is megmérethették magukat az erdészek. Ebben a versenyszámban kiemelkedő teljesítményt nyújtva Dávid Gábor, a Telkibányai Erdészet kerületvezető erdésze végzett az első helyen, teljesítményét különdíjjal jutalmazta a társaság.

Az összesített eredmények alapján végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtva, szoros versenyben

• harmadik helyezést ért el Dávid Gábor, a Telkibányai Erdészet kerületvezető erdésze,

• második lett Boda Ferenc, a Hegyaljai Erdészet kerületvezető erdésze, és

• címét megvédve ismét az első helyen végzett Bakti Péter, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze, aki 2021-ben az „Év erdésze” országos versenyen harmadik helyen végezve öregbítette az ÉSZAKERDŐ Zrt. jó hírnevét.

A 4. helyen végzett Galán Gábor János a Répáshutai Erdészet kerületvezető erdésze, az 5. Begala András a Hegyközi Erdészet erdész gyakornoka (!), valamint a 6. Márton István András a Sajóvölgyi Erdészet kerületvezető erdésze.

Ezúton is köszönöm a szervezőknek, a bíróknak, segítőiknek és nem utolsósorban a házigazdáknak a valóban magas színvonalú rendezvény lebonyolításában tett erőfeszítéseiket!

Mihók István – erdészeti vezérigazgató-helyettes/főbíró, ÉSZAKERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nincs aki fékezze az erdőtüzeket Szibériában

Következő cikk

Tájrendező hódmérnökök vitatott ügyeiStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések