FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Pécsváradi erdész képviseli Baranya megyét

Az Országos Erdészeti Egyesület minden esztendőben megrendezi Az Év Erdésze versenyt. A májusi országos döntőt megyei fordulók előzik meg, melyek első helyezettjei jutnak tovább.

Az egyesület Baranya megyei Helyi Csoportja és a térségi erdőket kezelő Mecsekerdő Zrt. szervezésében április 27-én tartották meg a megyei válogatót, melyen Gerner László, a Pécsváradi Erdészet kerületvezető erdésze győzött, így májusban ő képviseli a megyét az országos döntőben.

Az Év Erdésze versenyt kifejezetten az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg minden évben. Ők azok a szakemberek, akik gyakorlati munkájukkal a leghatékonyabban formálják, folyamatos terepi jelenlétükkel megőrzik a magyar erdőket. A verseny legfontosabb céljai közé tartozik ezért az erdészek szaktudásának gyarapítása és korszerűsítése, vagyis a legmodernebb kezelési elvek és eszközök alkalmazásának ösztönzése.

Az egész napos verseny komoly kihívás elé állította a résztvevőket. A feladatok között választékolás, erdőkárbecslés, gyérítésjelölés, fakészlet-meghatározás, trófeaminősítés voltak – az indulókat tehát rendkívül sokrétű, az erdők fenntartásával és kezelésével kapcsolatos, változatos és komplex kihívások elé állították, melyek szorosan kapcsolódtak a majdani országos megmérettetés várható versenyszámaihoz. Mindez a Mecsekerdő Sásdi Erdészetének területén, a kisbattyáni erdőtömbben zajlott. A megyei versenyen a Mecsekerdő mind az 5 erdészete indított versenyzőket, akik közül a Kelet-Mecsek erdeit kezelő Pécsváradi Erdészet szakembere, Gerner László kerületvezető erdész vitte el a megyei pálmát. A május 18-19-i országos döntő a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Gyarmatpusztán zajlik majd, kapcsolódva az Országos Erdészeti Egyesület 152. Vándorgyűléséhez.

forrás: Mecsekerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 124., 2022/18.

Következő cikk

Magas faárak a vázszerkezetek felé terelik a piacotStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések