FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Illegális erdei hulladéklerakó felszámolása

A Vérteserdő Zrt. kollégáinak a „napi rutin” részét képezi, hogy az adott erdészkerület útjait, turistaútvonalait, cserkelőútjait, a pihenőhelyek környezetét rendszeresen bejárják. Május második hetében lett figyelmes kerületvezető erdészünk nagy mennyiségű, illegálisan elhelyezett szeméthalomra a Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóságunk Alsó-Petrecser területrészén.

A lerakott anyag legnagyobb része autók bontásából származó műanyag hulladék. Kollégáink fotódokumentációt készítettek, majd megkezdték a hulladék összegyűjtését. Két, nagy szemetes konténert töltöttek meg a mintegy 15 köbméternyi autókárpittal, gumival, bélésanyaggal. Ezen anyagok mindegyikének bomlástermékei veszélyeztetik az erdők élővilágát.

Köszönet, akik a környezetünkre odafigyelve, felelősségteljesen, a törvényi kereteket betartva használják az erdei infrastruktúrát és segítik az erdészek mindennapi munkáját a meghirdetett szemétszedő akcióink során önkéntes munkával is.

forrás: Vérteserdő Zrt.

Előző cikk

Elindult a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Következő cikk

Európai nemzeti parkok napjaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Végvári Jenő [70]

Elhunyt Végvári Jenő, okleveles erdőmérnök, az Országos Erdészeti Egyesület tagja. Édesapánk 1977-ben végzett a Soproni Erdészeti és Faipari…
Tovább

Gyászhír – Reményfy László [93]

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy Reményfy László, okleveles erdőmérnök életének 93. évében, november 16-án…

Mi lesz veled fafeldolgozás?
Románia faipara segélykiáltást tett a kormányzat felé!
Erről (is) egyeztetnek az ErdőFórum 2022 rendezvényen.

Total
0
Share