FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Illegális erdei hulladéklerakó felszámolása

A Vérteserdő Zrt. kollégáinak a „napi rutin” részét képezi, hogy az adott erdészkerület útjait, turistaútvonalait, cserkelőútjait, a pihenőhelyek környezetét rendszeresen bejárják. Május második hetében lett figyelmes kerületvezető erdészünk nagy mennyiségű, illegálisan elhelyezett szeméthalomra a Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóságunk Alsó-Petrecser területrészén.

A lerakott anyag legnagyobb része autók bontásából származó műanyag hulladék. Kollégáink fotódokumentációt készítettek, majd megkezdték a hulladék összegyűjtését. Két, nagy szemetes konténert töltöttek meg a mintegy 15 köbméternyi autókárpittal, gumival, bélésanyaggal. Ezen anyagok mindegyikének bomlástermékei veszélyeztetik az erdők élővilágát.

Köszönet, akik a környezetünkre odafigyelve, felelősségteljesen, a törvényi kereteket betartva használják az erdei infrastruktúrát és segítik az erdészek mindennapi munkáját a meghirdetett szemétszedő akcióink során önkéntes munkával is.

forrás: Vérteserdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Elindult a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Következő cikk

Európai nemzeti parkok napja



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…