FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU erdészeti stratégia kapcsán készült vélemény-tervezetről szavazott az ENVI

EU forest © Image used under the license from Adobe Stock

Június 2-án, csütörtökön az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottsága (ENVI) tagjai szavaztak az AGRI INI “az új uniós erdészeti stratégiáról” szóló jelentéshez készült véleménytervezetről.

Az ENVI véleménytervezettel kapcsolatos kompromisszumok hangsúlyozzák az erdők sokrétű szerepét és az erdei ökoszisztémák védelmének és helyreállításának fontosságát, hogy az egészséges, ökológiailag rugalmas és biodiverz erdők továbbra is létfontosságú szolgáltatásokat nyújtsanak társadalmunk számára, beleértve az éghajlatváltozás mérséklését is.

Kiemelik továbbá a fenntartható erdőgazdálkodás és erőforrás-felhasználás fontosságát az élénk erdőgazdaság megteremtése érdekében, és támogatják az önkéntes “természetközeli” erdészeti tanúsítási rendszer kidolgozásának ötletét. A véleménytervezet megismétli azt a felhívást, hogy minden megmaradt idős erdő és elsődleges erdő szigorúan védett legyen, és aggodalmát fejezi ki az illegális fakitermelés folyamatos problémája miatt, beleértve a Natura 2000 védett területeket is.
Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága (AGRI) várhatóan júliusban szavaz az ügyről.

szerk: Tóth János, forrás: Európai Parlament

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Agrárerdészeti bemutató terület

Következő cikk

JAF Akadémia - folytatódik



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések