FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kastamonu újabb forgácslapgyára

Úton egy új, sikeres projekt felé: balról jobbra Hasan Akpinar (globális befektetési és projektigazgató, Kastamonu Entegre), Ulrich Kaiser (értékesítési vezető, Siempelkamp), Ralf Spindler (GIM Export).

A Kastamonu Entegre pár napja újabb megrendelést adott a Siempelkampnak egy új forgácslapgyártó-sorra a Kastamonu városában található telephelyére. A két partner sikeres együttműködése így mindössze két és fél év alatt a harmadik közös projektet eredményezte. Jó okkal: a teljesítmény és a csapatmunka még a kihívásokkal teli időkben is meggyőző.

Az új gyártósor a Kastamonu Entegre 2021 februárja óta működő a samsuni telephelyére fog kerülni. Ez az üzem a zökkenőmentes projektfolyamat és az összes érintett fél kiváló csapatmunkája után megbízhatóan termel – függetlenül a Covid-járvány miatt elrendelt korlátozásoktól. Ez az üzem, valamint a jelenleg megrendelés alatt álló is, egy 7′ x 37,1 m-es ContiRoll berendezést működtet, melyet napi 2000 m³-es teljesítményre tervezték.

A Kastamonu városában található üzemben a török faalapú anyagokat gyártó vállalat már 2007 óta üzemeltet egy Siempelkamp-üzemet MDF és HDF termékek gyártására. Az új forgácslapgyárral a Kastamonu Entegre bővíti a hazai bútoripar számára gyártott lapok választékát.

Az új projekt a tizedik a Kastamonu Entegre által német partnerével közösen megvalósított folyamatos présgépek sorában. A Kastamonu Entegre 2021 novemberében a balıkesiri telephelyén egy szuperlatívuszi faalapú anyagokat gyártó üzemet helyezett üzembe MDF-gyártásra. A 8′ x 63,7 m-es ContiRoll formátummal a török piac leghosszabb folyamatos prését tartalmazza.

Az új közös projekt fontos tényezője az a folyamatosan magas színvonal, amellyel a Siempelkamp évek óta támogatja a Kastamonu Entegre-t. “Nem kötünk kompromisszumokat, ha a minőségi előírásokról van szó” – magyarázza a Kastamonu Entegre a minőségi irányelvében. A Siempelkamp a megfelelő partner ehhez a nagy igénybevételhez. A samsuni forgácslapgyár példásan gyors telepítése és beindítása ugyanolyan meggyőző volt, mint a jelenlegi teljesítmény: “A samsuni üzem tartja, amit a kezdeti fázis ígért. A legmagasabb színvonalon termel, és mindent képvisel, ami fontos számunkra, amikor projekteket valósítunk meg ügyfeleink számára: Megbízhatóság, teljesítmény, csapatmunka” – mondja Ulrich Kaiser, a Siempelkamp értékesítési vezetője. A Siempelkamp ismét a GIM Export Groupmal, a Siempelkamp török piaci kapcsolatával együttműködve valósítja meg az új forgácslapgyárat.

szerk: Tóth János, forrás: Siempelkamp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőtüzek megelőzése

Következő cikk

A tűzifáról - racionálisan



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…