FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bruks Siwertell mobil aprítógépei

A Bruks Siwertell továbbfejlesztette a 1006 ST típusú mobil aprítógép sorozatát. A fejlesztések hozzáadott értéket biztosítanak az erdészeti és fafeldolgozó ágazatban dolgozó ügyfelek számára a digitális fejlesztések, a nagyobb hatékonyság, a csökkentett hidraulikaolaj-szükséglet és az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás révén; hozzájárulva a fenntarthatóság javításának céljához a Bruks Siwertell teljes termékpalettáján.

A Bruks Siwertell mobil dobos aprítógépek rendkívül rugalmas működést biztosítanak, és terepen, az út mellett vagy terminálokon is használhatók, hogy minőségi bioüzemanyagként használható faaprítékot állítsanak elő erdei maradványokból, bozótból, rönkökből és teljes hosszúságú fákból.

A legújabb 1006.2 ST egységet a Volvo legkorszerűbb, 2021-ben bevezetett TWD 1683VE dízelmotorjával szerelték fel, amely közel 800 lóerős teljesítményt nyújt, miközben megfelel az Európai Unió (EU) V. fázisú előírásainak; a nem közúti motorokra vonatkozó legszigorúbb kibocsátási követelményeknek.
A korábbi modellekhez képest az új motor nagyobb, 585 kW (796 LE) teljesítményt és jóval nagyobb, legfeljebb 3650 Nm-es nyomatékot biztosít. Ez együttesen átlagosan 11%-kal nagyobb teljesítményt és nyomatékot biztosít a forgácsolás során használt fordulatszám-tartományban.

A Bruks Siwertell egy új hidraulikarendszert is tervezett, amely mostantól számos fejlett Bruks mobil aprítógépben megtalálható. Az 1006.2 ST hidraulikaolaj-tartály szabadalmaztatott CycloneConcept betéttel rendelkezik, amely a visszavezetett olajat szellőzteti, és lehetővé teszi a szükséges hidraulikaolaj mennyiségének jelentős csökkentését, mintegy 250 literrel kevesebb olajat a hagyományos technológiához képest. Ezáltal a rozsdamentes acéltartály mérete is csökken. Az átfogó eredmény minimalizálja a környezetterhelést és az üzemeltetési költségeket.

A teljes hosszúságú fák és a 60 cm átmérőjű rönkök feldolgozására alkalmas 1006 ST modell a legnagyobb egység a Bruks mobil aprítógépek sorozatában. Eredetileg 2015-ben mutatták be, a teljes sorozat bevezetése és szállítása pedig nem sokkal később, 2016-ban következett. Az 1006 ST ezt követően nagyon népszerűvé vált, és robusztusságáról, egyszerűségéről és magas termelékenységéről, valamint alacsony üzemanyag-fogyasztásáról híres.

A Bruks mobil aprítók a felhasználói igényeknek megfelelően, több változatban készülnek

szerk: Tóth János, forrás: BrucksSiwertell 08-15

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Még nem kötelező a KNE

Következő cikk

Steico növekvő eladásai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések