FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elkészült a 18000. PONSSE erdészeti gép

Elkészült a 18 000. PONSSE erdészeti gép a Ponsse Vieremä-i gyárában. Az átadás után a PONSSE Elk berendezést a franciaországi VMC Bois fogja üzemeltetni.


Hat éve közösen örültünk, amikor egy magyar vállalkozás vehette birtokba a 11 000. PONSSE gépet! Hazánkban fog dolgozni a 11000. Ponsse erdészeti gép

Tegnap adták át a 11000. PONSSE erdészeti gépet, egy Ponsse Ergo 8w harvestert, a finn cég Vieremä-ban működő gyártóhelyén. Az eszköz boldog tulajdonosa, a nyárlőrinci székhelyű Robusta Erdőgazdasági Kft! Gratulálunk!

“A rendkívül igénybevételű fakitermelési ágazat szilárd szakmai ismereteket, elszántságot és szoros együttműködést igényel. Ezek jellemzik a VMC Bois-val való partnerségünket is. Igazán jó érzés leszállítani ezt a gépet a VMC Bois-nak, és szeretném megköszönni nekik a kiváló együttműködést” – mondta Marko Mattila, értékesítési marketing- és szervizigazgató.

“A Ponsse-val való együttműködésünk azután kezdődött, hogy néhány évvel ezelőtt vásároltunk egy használt PONSSE Ergót. Partnerkapcsolatunkat néhány új gép vásárlásával folytattuk, és ma kaptuk meg a 18.000. PONSSE gépet itt Vieremä-ben. Az együttműködésünk eredményes volt, és nagyon elégedettek vagyunk a partnerségünkkel” – mondja Alexandre Collomb, a VMC Bois három tulajdonosának egyike.

A VMC Bois négy PONSSE géppel rendelkezik, és elsősorban Közép-Franciaország keleti részein tevékenykedik. A 2009-ben alapított vállalat jelenleg 27 alkalmazottat foglalkoztat. A VMC Bois fűrészüzemmel is foglalkozik, és energiát termel a forgácsból.

PONSSE Elk – egy sokoldalú és agilis szállítmányozó

A PONSSE Elk egy rendkívül sokoldalú és agilis szállítmányozó (forwarder) a kisebb középkategóriában. Az Elk a méretosztályában példátlan teherbírást kínál, üzemanyag-takarékos motorja és nagy méretű üzemanyagtartálya pedig meghosszabbítja a tankolási időközöket. Nyugodtan kijelenthető, hogy az Elk kiválóan alkalmas olyan ritkítási helyszínekre, ahol a gépnek nagy távolságokat kell megtennie. Az Elk érzékeny motorja, lenyűgöző nyomatéka és robusztus rakodója kényelmessé teszi a munkát, különösen akkor, ha a kezelő a piac legtágasabb fülkéjét élvezheti, beleértve az ergonomikus kezelőszerveket is.

A 2005-ben sorozatgyártásba állított PONSSE Elk forwarderekből több mint 1000 darab készült el, amelyeket több mint 20 országba szállítottak ki, és világszerte valós körülmények között teszteltek.

Az Einari Vidgrén álmából indult családi vállalkozás, a Ponsse ma már több mint 40 ország betakarítási piacán tevékenykedik. A környezetbarát betakarítás és az ügyfélközpontú kutatás-fejlesztés nagy hangsúlyt kap a Ponsse üzleti tevékenységében. A PONSSE összes erdészeti gépét még mindig a vállalat szülőhelyén, az észak-savóniai Vieremä-ben gyártják.

További információ a Ponsse gépekkel kapcsolatosan a hazai forgalmazótól érhető el: Forest Power Kft. Bálint András, mail: andras.balint@forestpower.hu tel.: +36 30 7198544

(x)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ukrajna zöldítése folyamatos

Következő cikk

Az erdei közlekedés szabályai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések