FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Steico növekvő eladásai

A Steico bevételei 27,1%-kal 237,5 millió euróra javultak 2022 első hat hónapjában. A kihívásokkal teli üzleti környezet ellenére a bevételek és az árrések megfelelő szinten maradtak.

Az EBITDA 21,8%-kal 50,4 millió euróra javult, az EBIT pedig 23,5%-kal 38,5 millió euróra emelkedett. Az EBITDA-ráta az első hat hónapban 23,0%, az EBIT-ráta 15,9%.

Az infláció, az ellátási lánc nehézségei és a növekvő kamatlábak jelenleg lassítják az építőipari ágazat gazdasági várakozásait. Ennek ellenére azonban a STEICO vezetősége továbbra is pozitívan tekint az év egészére. A természetes építőanyagok felé mutató erős tendencia eredményeként a vállalat arra számít, hogy a faépítés a nehezebb piaci környezetben is erős marad. Emellett a növekvő energiaköltségek és a növekvő állami támogatások következtében a felújítási tevékenységek jelentős növekedése is várható. Végül a meglévő rendelésállománynak stabilizáló hatással kell lennie az építőiparra – és különösen a faépítésre.

A STEICO megújuló nyersanyagokból készült ökológiai építőipari termékeket fejleszt, gyárt és forgalmaz, és a farost-tartalmú szigetelő anyagok terén világpiaci vezető szerepet tölt be.

A STEICO a világ legnagyobb farost alapú természetes hőszigetelő anyag gyártója, mely egy teljes építési rendszert kínál egy kézből.

szerk: Tóth János, forrás: lesprom 08-19

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Bruks Siwertell mobil aprítógépei

Következő cikk

FEFPEB - becsüljük meg a munkaerőt!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések