FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PONSSE elektromos erdei munkagép

A Ponsse és az Epec bemutatja a PONSSE EV1-et, egy elektromos erdei munkagép koncepciót. Míg az erdei gép később kerül kereskedelmi forgalomba, az Epec technológiája már most is használható elektromos vagy hibrid-elektromos haszongépjárművekben és nem közúti mozgó munkagépekben. A Ponsse technológiai koncepciója a jövőbe tekint, utat nyitva a technológiai fejlődés és a fenntartható fakitermelési megoldások felé.

A Ponsse az ügyfelek igényeinek pontos figyelembevételével fenntartható betakarítási megoldásokat kínál, és az erdőgép-technológiák fejlesztésében is vezető szerepet kíván betölteni. A Ponsse része a fenntartható erdőgazdálkodásnak, és működésében és megoldásaiban szén-dioxid-semlegességre törekszik. Az új technológiai koncepció bevezetése a vállalat stratégiájának része, és kézzelfogható lépés a karbonsemlegesség célja felé. A fenntartható fejlődés vezérli a vállalat minden tevékenységét.

“A technológiai fejlődés gyors és kiváló lehetőségeket kínál számunkra, hogy továbbfejlesszük megoldásainkat, akár váratlan irányokba is. Keményen dolgoztunk technológiai vállalatunkkal, az Epec-kel, hogy lehetővé tegyük ezt a koncepciót. Ugyanakkor mindkét vállalat fejlesztette képességeit, és a projekt során jelentős új ismeretekre tettünk szert. Ez az új technológiai koncepció bevezetése egy betekintés a jövőbe és az elektromos hajtásláncok által kínált megoldások egyikébe. A fenntartható fejlődés a Ponsse számára a jövő jelentős sikertényezője. Az Epec-kel közösen szeretnénk erőteljesen fejleszteni megoldásainkat. Stratégiai reformunk sikeres volt az Epecnél, és nagyon örülünk az Epec kiváló fejlődésének” – mondta Juho Nummela, a Ponsse Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

PONSSE EV1 technológiai koncepció

A PONSSE EV1 koncepciót a 15 tonnás teherbírású szállítmányozók számára fejlesztették ki, amely a legnépszerűbb Ponsse szállítmányozó méretkategória. A koncepciógép teljesen elektromos hajtáslánccal, valamint az Epec energiaelosztó egységével és hibrid vezérlőegységével rendelkezik. A gép hajtáslánca teljes mértékben akkumulátoros energiával működik. Az akkumulátorok töltése a Range Extender segítségével történik, amely a fejlesztés ezen szakaszában egy belsőégésű motor. A tesztelés és a fejlesztés folyamatosan halad előre. Ez a technológia ebben a méretkategóriában jelentős javulást biztosít az üzemanyag-fogyasztás terén.

A Ponsse már évek óta tanulmányozza és fejleszti az új technológiai megoldásokat. A PONSSE EV1 koncepció 2019-ben tette meg az első lépéseket, amikor a Ponsse és az Epec elkezdte vizsgálni a fenntartható fejlődéssel összhangban lévő, felelős energiaforrás-megoldásokat.

Epec Flow: átfogó elektromobilitási rendszermegoldás

A PONSSE EV1 az Epec Flow-t, az Epec elektromobilitási rendszermegoldását tartalmazza. A megoldás alapja az Epec Flow áramelosztó egység (PDU), amelyhez elektromos motorok, akkumulátorok és különböző eszközök csatlakoztathatók. A PDU integrált biztonsági megoldásai lehetővé teszik a gépek hatékony gyártását és karbantartását, valamint igényes körülmények között történő üzemeltetését. Az Epec Flow hibrid vezérlőegység (HCU) vezérli az elektromos hajtásláncot, és szimulációk segítségével kifejlesztett szoftvert tartalmaz, amely optimális energiafogyasztást, termelékenységet és használhatóságot tesz lehetővé.

“Az Epec Flow megoldás mindennek a középpontjában áll. Különböző haszongépjárművek és nem közúti mobil gépek villamosítására fejlesztették ki. A szoftver szimulációs modellek segítségével fejleszthető, és a megoldás agilisan fejleszthető a különböző gépek igényeihez. A különböző rendszerek, beleértve az erőátviteli és vezérlőrendszert is, zökkenőmentesen működnek együtt, lehetővé téve a biztonságos és hatékony, nulla károsanyag-kibocsátású gépek gyártását a jövőben” – mondta Jyri Kylä-Kaila, az Epec ügyvezető igazgatója.

Ponsse EV1

Ponsse Studio: Ponsse: Átalakuló technológiák

Juho Nummela, a Ponsse elnök-vezérigazgatója és Jyri Kylä-Kaila, az Epec ügyvezető igazgatója 2022. augusztus 17-én a Ponsse Studio online rendezvényén beszélnek az átalakuló technológiákról. Az online esemény felvétele később megtekinthető a Ponsse YouTube-csatornáján.

Az Epec a Ponsse Stúdióban mutatta be az Epec Flow-t.

(x) Forest Power Kft – a PONSSE gépek hazai képviselete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Mecsekerdő fenntartható erdőkezelése

Következő cikk

Ada bútorgyár bemutatása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések