FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Interforst szakvásári beszámoló

„Az erdő szenved a klímaválságtól – de az erdő a válasz a klímaválságra is!” E mottó jegyében nyitotta meg a müncheni INTERFORST erdészettechnikai szakvásárt Michaela Kaniber, bajor élelmiszerügyi, mezőgazdasági és erdészeti miniszter és Cem Özdemir német szövetségi élelmezésügyi és mezőgazdasági miniszter.

Egyértelművé tették, hogy „A cél az alkalmazkodó, rugalmas és mulitfunkcionális erdők létrehozása.” Ez csak az erdőtulajdonosok, az innovatív szakemberek, a „tő mellett” a gyakorlatban dolgozók, a tudomány és az erdészeti politika együttműködésével lehetséges. A Vérteserdő Zrt. részéről 20 kollégánk utazott ki és járta végig a hatalmas vásárteret, kiállítói standokat. Munkatársaink megismerhették a legfrissebb innovációkat az erdőápolás, az erdővédelem, a logisztika, az erdőbecslés, a faenergetika és természetesen a munkavédelem terén is.

A bemutatók és különleges előadások révén számos megoldás gyakorlati alkalmazását közvetlenül a helyszínen élhették át. Megtapasztalhatták azt is, hogy az ágazat jövőbeni digitalizációja adja a legfontosabb korszerűsítési irányokat a legtöbb szakterületen.

A világ legnagyobb erdészeti és erdészettechnikai szakvásárán mintegy 60 országból 31.000 látogató és 353 kiállító vett részt. Ezzel 2022-ben is megmutatkozott, milyen fontos az erdőgazdálkodás és a köréje szerveződött iparágak szoros kapcsolata.

A kiállítók, a látogatók és a szervezők is kiemelték, hogy a világjárvány miatti korlátozások után örömteli volt személyesen is találkozni, konferenciákon részt venni, megvitatni az erdészeti szakma előtt álló kihívásokat.

Fotó: Boglári Zoltán, Király Zoltán, forrás. Vérteserdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Spanyol fapiaci helyzet

Következő cikk

Gyászhír - Tarján Lászlóné [90]Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések