FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Jövő Nemzedékek Szószólója a tűzifa helyzetről

Levélben fordult a szószóló a kormány több – a témában közvetlenül érintett – tagjához a tűzifaigények biztosítása érdekében hozott veszélyhelyzeti kormányrendelet kapcsán, kérve segítségüket.

dr. Bándi Gyula facebook posztjában közölte:
“Miközben a rendelet szándékát – tehát a jelenlegi krízishelyzetben a lakosság fűtési igényének kielégítését – nem kérdőjelezhetjük meg, a választott megoldás számos problémának lehet forrása. Ennek egyik okozója, hogy a bevezetett szabályok már rövidtávon is ellentétes hatásúak az Alaptörvényben foglalt kötelezettségek – a nemzet közös örökségének megőrzése és a jövő nemzedékek jogainak biztosítása – megvalósításával, valamint az egészséges környezethez való alapvető jog érvényesíthetőségével. Hosszú távon pedig akár visszafordíthatatlan károkat okozhatnak, így akadályai lehetnek az erdők megfelelő megújulásának, ellene hathatnak a vízvisszatartásnak és az éghajlatváltozás hatásai mérséklésének is. Mindez úgy környezeti, mint nemzetgazdasági szempontból jelentős, aránytalan terheket ró a jövő nemzedékekre.

A szószóló ezért kérte a minisztereket, hogy tegyék meg mindazon feladat- és hatáskörükbe tartozó intézkedéseket, melyekkel a fentebb említett káros következmények, folyamatok elkerülhetők, ezáltal a jogalkotó által kitűzött eredeti cél, az emberek támogatása, jól-létük és jólétük fenntartása, valóban megvalósulhasson, akár a szabályozás átgondolt finomítása révén.”

dr. Bándi Gyula

forrás: Jövő Nemzedékek Szószólja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyenesdiás: fafaragó tábor volt augusztus 10-13. között

Következő cikk

WWF - A tűzifarendelet újragondolást igényel



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések