FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Jövő Nemzedékek Szószólója

Az Országgyűlés ismételten Dr. Bándi Gyulát választotta meg az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé.

Az Országgyűlés 58/2022. (XII. 8.) OGY határozata az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese megválasztásáról
1. Az Országgyűlés az Alaptörvény 30. cikk (3) bekezdése és az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 4. § (1) bekezdése alapján
dr. Bándi Gyulát
2023. február 22-i hatállyal az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé hat évre megválasztja.
2. Ez a határozat az elfogadásakor lép hatályba.

Kövér László s. k.,
az Országgyűlés elnöke

Az alapvető jogok biztosa a jelenlegi szószólót javasolta – 2023. február 22-vel kezdődően – újabb hat évre a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesének az Országgyűlés Elnökéhez november végén benyújtott kezdeményezésében. A jelöltet 2022. november 29-én az Országgyűlés Igazságügyi, valamint Fenntartható Fejlődés Bizottsága egyaránt meghallgatta és megválasztását ellenszavazat nélkül támogatta.

A Parlament jelenlévő tagjai 2022. december 7-én titkos szavazás keretében 163 igen és 4 nem arányában, 0 tartózkodás mellett – az érvényes megválasztáshoz szükséges 2/3-os arányt, azaz 133 szavazatot messze meghaladva, széles támogatottsággal – Dr. Bándi Gyulát megválasztották a jövő nemzedékek szószólójává.

A szavazást követően sor került az eskütételre és az esküokmány aláírására is.

A közvetítés visszanézhető itt: (A szavazásra való felhívás 17:49:32-nél, a titkos szavazás eredményének kihirdetése 19:13:00-nál, az eskütétel 19:22:25-nél kezdődik.)

forrás: MagyarKözlöny, JNSZ FB

Előző cikk

Ukrán erdők helyreállítási terve

Következő cikk

Élőhely-rehabilitáció a Kőpite-hegyen



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések