FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ökoszisztéma-szolgáltatások értékelése

Az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelése kapcsán ismét műhelybeszélgetést szervezett a jövő nemzedékek szószólója a Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságával, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszékével közösen.

A szeptember 26-i esemény egy 2021 tavaszán indított szakmai egyeztetés-sorozat immáron harmadik állomása volt. A mostani rendezvény fő célja az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésére vonatkozó szószólói elemzés és javaslat bemutatása volt. Ezt követően a további előadók három különböző előadásban világítottak rá az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésének különféle – biológiai, biodiverzitás-védelmi; gyakorlati, stratégiai tervezési; illetve vállalati, közgazdasági, pénzügyi értékelési – vonatkozásaira. Az előadásokat követően lehetőség nyílt arra, hogy a szószólói elemzéssel kapcsolatban a jogalkotók és a különböző szakterületek képviselői jelezhessék a szempontjaikat, javaslataikat, valamint a téma közös megvitatására is sor került.

További információk és az előadások diái elérhetőek itt.

forrás: JNBH.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Trófeamustra Bekénypusztán

Következő cikk

Natura 2000 - jogalkalmazási útmutató



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések