FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Muzsikál az erdő a Kárpátok bércein

Az idén első alkalommal jelentkezik Erdélyben 2022. 09. 02-04. között Brassó, Kovászna és Hargita megyékben a „Muzsikál az erdő” a Kárpátok bércein rendezvény. A rendezvény példás összefogás eredményeként szerveződik a Muzsikál az Erdő Alapítvány, a helyi és megyei önkormányzatok, helyi erdészet szervezésében, több helyi kulturális és civil szervezet bevonásával.

A rendezvény partnere a Tánczos Barna vezette romániai Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium. A 19 éves magyarországi rendezvénysorozat 2016-tól népszerű határon túli rendezvényekkel is jelentkezik.

A rendezvénysorozat fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő” értékei – a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés – aktuálisabbak, mint valaha.

Továbbra is hűek maradtunk hagyományos szervezési elveinkhez. Különleges erdei helyszínekre hívjuk a rendezvényre érkezőket – a Brassóban, az Állatkert melletti városi erdőben, Sepsibodok-Oltszemen, a Sütő pataka, Sütei borvízforrásnál, Csíkszentkirályon, Gesztena pusztájánál. A háromnapos programfolyam a családok valamennyi tagja számára tartogat feltöltődést nyújtó élményeket. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra. A helyszínek gyalogos, kerékpáros, lovas túrákkal is megközelíthetők, a rendezvényektől távolabb lehet parkolni annak érdekében, hogy a rendezvényre érkezők minél inkább átélhessék az erdő, a természet értékeit, csendjét, békéjét. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal rendelkező rendezvényen a szakvezetéses erdei sétákkal jutunk el a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol magyarországi és az erdélyi művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. A kulturális sokszínűség jegyében bemutatkoznak a magyar, a román, a szász népi kultúra művelői. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. A természethez kötődő „Muzsikál az erdő” fotó és gyermekrajz pályázat kiállításai megtekinthetőek a helyszíneken. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit.

A „Muzsikál az erdő”-n üdvözölhetjük a Brassói Filharmónia Kamarazenekarát, a Csíki Kamarazenekart, a Corpus Harson Quartettet Szokolay Dongó Balázst, Ménesi Gergely karmestert, Molnár Levente operaénekest, a Magyar Rapsodi Projektet, a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát, a Fonó Zenekart, Dr. Agócs Gergelyt, a Misztrál Együttest, a Poienita román néptánccsoportot, a Mátka Néptánccsoportot, a Die Knöspe aus Rosenau szász néptánccsoportot, a pusztinai csángókat és hosszan sorolhatnánk még.

A „Muzsikál az erdő”-n az erdő nem csupán rendezvényhelyszín, hanem a tanulás, a nevelés, a művészetek tere, testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása. A rendezvény arra szeretne motiválni, hogy a társadalom környezeti szempontból is fenntarthatóan működjön és összefogásra épüljön.

Éljünk át közösségi élményeket, családi programokat természeti és zenei, művészeti értékeinkkel. Érintsük meg a hatalmas jegenye fenyők, bükkök, erőt sugárzó, égbe törő törzsét, szívjuk magunkba a tiszta erdei levegőt, hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára. Az erdő és a zene feltölt és utat mutat egy fenntartható jövő irányába, mely gyermekeink jövője.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2022-es évben a „Muzsikál az erdő”-re. Részletes információkat megtalálják honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu helyen.

Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A hulladékmentes Tisza nevében

Következő cikk

A focipályán fával helyettesítik a gumimorzsát



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések