FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Őszi erdőtelepítések a VADEX-nél

Társaságunk idén ősszel folytatja a megkezdett grandiózus erdőtelepítéseit. Hiszen továbbra is elkötelezettek vagyunk Fejér megye erdősültségének növelése, a tartamos erdőgazdálkodás és a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklése mellett.

.

csemete 0820

Az elmúlt években, az ezer hektárokban mérhető erdőfelújításokon túl az Újszülöttek Erdeje, illetve Mintafásítás I-II-III. programok keretében összesen, mintegy 100 hektár új erdőt létesítettünk Alsószentiván, Balinka, Baracs, Bodajk, Mezőfalva és Mór külterületén. Országos tekintetben, hosszú távú közös érdekünk a fenntartható erdőgazdálkodás megtartása, mivel az erdő szolgáltatásaira nemcsak jövőre, hanem 50-100-200 év múlva is számítunk.

Az erdőgazdasági portfólión belül is kiemelkedő volumenű munkánkat, Fejér megyének az országosnál jóval alacsonyabb, mindössze 12,5% erdősültsége is indokolja.

szajk 0820

Az erdőtelepítési programunk 2022 őszi folytatása során a baracsi, cecei, daruszentmiklósi és móri felhagyott szántók, legelőkre kerül sor, így tovább növelve Magyarország zöld tőkéjét. Számszerű adatokat tekintve, Társaságunk a mintegy 33 hektáron, több mint negyedmillió csemete kiültetését tervezi.

akc 0820

Az erdészeti szakemberek a fafajmegválasztásnál a termőhelyi adottságokat, a fenntarthatóságot, valamint a klímaváltozás hatásait messzemenően figyelembe vették, így az erdősítésekben a mediterrán viszonyokat kedvelő őshonos csertölgy, valamint a hazai nyár dominál majd, a fennmaradó területeken létesített akácosok pedig a legértékesebb méhlegelők lesznek.

napsts 0820

Köszönet a csodás természetfotókért Tóth Károlynak!

forrás: VADEX Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A legnagyobb idei hazai erdőtűz pusztítása

Következő cikk

Gyakorlati bemutatón bizonyított a TERRI



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések