FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újabb csemetékkel bővült az Újszülöttek erdeje

A Pécs környéki erdőket kezelő Mecsekerdő Zrt. tavaly csatlakozott az Újszülöttek erdeje programhoz. A Vajszló melletti öthektáros csemetekert most bővült: április 12-én kozármislenyi gyermekek a BuszRent Kft. közreműködésével ötven facsemetét ültettek. A szemléletformáló akció ősszel folytatódik.

Tevékeny szemléletformálás

Ez a napfényes tavaszi délelőtt ideális időszak volt a friss csemeték elültetésére. A Mecsekerdő Zrt. Sellyei Erdészetének területére, Vajszlóra a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola 2.c. osztályának harminckét tanulója érkezett, hogy részt vállaljon az erdősítési, egyben szemléletformáló programban.

A gyermekek szakképzett segítséggel ültették a növendék fácskákat, és az élménypedagógia módszerével játékos formában ismerkedhettek a környezetvédelmi szemlélettel.

A program a gyermekeket szállító és a csemeték ültetését finanszírozó BuszRent Kft. részvételével született meg. A cég fontos küldetése, hogy társadalmilag felelős vállalatként kiálljon olyan ügyek mellett, mint a fenntarthatóság és a természetvédelem.

Újszülöttek erdeje

Az Újszülöttek erdeje nagyszabású kormányzati program, amely minden született gyermek után évente 10-10 facsemete elültetését tűzte ki célul. A programban az állami erdőgazdaságok, köztük a Mecsekerdő Zrt. tevékeny részt vállal. Így került sor tavaly a Baranya megyei Vajszlón egy 50 ezer csemetét nevelő terület kialakítására. A csemetekertben az Ormánság emblematikus fafaját, a kocsányos tölgyet, illetve gyertyánt, vadkörtét, vadcseresznyét, szilt és korai juhart nevelnek.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

DACH országok faipari fordulatot sürgetnek

Következő cikk

A ResourceWise felvásárolja a Wood Resources International-tStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések