FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

KWH4.0 – Erdő és Fa 4.0 Kompetencia Központ

Vorstellung Smart Forest Labs

Az erdészeti és faipari klaszter jelentős – és gyakran alábecsült – jelentőséggel bír. Az érintett szereplők sokféleségét és számát, a struktúrák és folyamatok összetettségét, valamint az erdőgazdálkodással szemben támasztott sokféle és gyakran ellentmondásos követelményeket a jelenlegi (információs) technológiai és vállalatirányítási megközelítésekkel csak elégtelenül lehet kezelni.

A gyártóiparban a termékek és a termelési rendszerek növekvő összetettségére az Ipar 4.0 a válasz.

A németországi KWH 4.0 (Kompetenzzentrum Wald und Holz 4.0 = Erdészeti és Faipari Kompetencia Központ 4.0) az Ipar 4.0 alapkoncepcióit és módszereit – a tárgyak és szolgáltatások internetét – alkalmazza az Erdészeti és Faipari Klaszterre. A vízió átültetése a gyakorlatba nem valósítható meg az egyes szereplők által, széleskörű összefogás kell hozzá. A KWH 4.0 Kompetencia Központ biztosítja a szükséges kompetenciákat és infrastruktúrát az Erdészeti és Faipari 4.0 jövőkép kidolgozásához és bemutatásához, az új összetevők, folyamatok és üzleti modellek kutatásához, valamint a klaszter szereplőinek képzéséhez és tanácsadásához, ezáltal garantálva az Erdészeti és Faipari 4.0 jövőkép következetes megvalósítását.

Az Erdészeti és Faipari 4.0 csak akkor lehet sikeres, ha sikerül megfelelő számú támogatót találnia. Egy ipari munkacsoport biztosítja a szoros kapcsolatot az Erdészeti és Faipari Klaszterrel. A munkacsoport tagjai a klaszter érintett szereplőinek keresztmetszetét alkotják. A tudományos tanácsadó testülettel való együttműködés biztosítja az eredmények kiválóságát.

Rendszeresen tartanak munkacsoport- vagy tanácsadó bizottsági üléseket, valamint kétoldalú megbeszéléseket az egyes érdekelt felekkel vagy kisebb csoportokkal – például olyan konkrét technikai kérdések kapcsán, mint a speciális Erdészeti és Faipari 4.0 komponensek megvalósítása. A megbeszélések és viták eredményeinek konkrét útmutatásokat kell adniuk a kompetenciaközpont irányultságához és munkájához.

Vorstellung Smart Forest Labs

Szívélyesen meghívjuk Önöket, hogy hozzászóljanak ötleteikkel és kérdéseikkel.
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, várjuk támogatását!

szerk/ford: Tóth János, forrás: KWH40

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Német karácsonyfa van bőven

Következő cikk

Energiatámogatási program



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdészeti nyomtatványok PDF-ben

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya a weboldalukon elérhető erdészeti nyomtatványokat – a felhasználók kérése, munkájának segítése érdekében…