FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdők Hete Gemenc

Több, mint 300 általános iskolás látogatott el a gemenci erdőbe az október 3-án kezdődött XXVI. Erdők Hete programsorozat keretében, olvasható a Gemenc Zrt. honlapján.

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot. A programok az ország minden részén, a legtöbb nagyvárosban számos látogatót vonzanak.

Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! – ez az Erdők Hete jelmondata, mely összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozat fő céljait. A Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.

A Gemenc Erdészeti Erdei Iskola idén is változatos programokkal fogadta a diákokat hétfőtől péntekig. Az Ökoturisztikai Központban madáretetőt, termésekből képeket, fajátékokat készíthettek a gyerekek. A “Fanyűvő” foglalkozáson a fűrészelés és a tűzgyújtás mesterfogásait próbálhatták ki az erdei iskola munkatársainak a vezetésével.

A Gemenc Kincsei kiállításon az ártéri erdő növény- és állatvilágával ismerkedhettek a tanulók, majd a Vadmegfigyelőhöz kisétálva “igazi” szarvasok és vaddisznók várták őket. Nem maradt ki a kínálatból a kisvasutas kirándulás sem, egy kiadós játék Lassiban jó befejezése volt egy eseménydús napnak.

forrás: TEOL 10-23

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

2005-2021. fakitermelés, növedék, intenzitás

Következő cikk

VárosFa Program - Kalocsa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések