FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közös Faültetés Napjai Horvátországban

A Horvát Állami Erdőgazdaság (Hrvatske šume) évek óta különféle akciókon és eseményeken keresztül kommunikál és szocializálódik az erdő szerelmeseivel. A fő cél az erdőgazdálkodással kapcsolatos oktatás, valamint az emberek ösztönzése a természettel való törődésre és annak megőrzésének fontosságának megértésére.

Sok polgár kívánsága, hogy aktívan részt vehessen az erdőgazdálkodás folyamatában, és szívesen tesznek konkrét személyes hozzájárulást a faültetésen keresztül. Ezért a Hrvatske šume már régóta, az elmúlt néhány évben “Közös Faültetés Napjai” néven szervez ültetési akciókat a polgárokkal.

A kampányt évente kétszer, tavasszal és ősszel tartják Horvátország-szerte az állami erdőkben. Idén ősszel, november 11-én és 12-én, valamint 18-án és 19-én lesznek a közös ültetési akciók. Az időpontok esetleges változása az időjárási viszonyoktól és a környezeti feltételek alkalmasságától függ az ültetési anyag faiskolából az erdőterületre történő átültetésére.

A helyszíneket a legtöbben regisztrált terület szerint határozták meg. A jelentkezni e-mail-ben lehetett október 17-ig, hogy az ültetéshez a csemetéket megfelelő mennyiségben és időben el lehessen szállítani, illetve a területeket elő lehessen készíteni. A résztvevőknek megfelelő lábbeli, ruházat és kesztyű viselését javasolják. Az akció részleteiről minden regisztrálót e-mailben értesít az erdőgazdaság.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Hrvatske šume

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Közös Agrárpolitika 2023 - minden egy helyen

Következő cikk

Európai energiaválság és az erdők



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések