FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Románia: idén 9 ezer erdészeti bűncselekmény

illusztráció: lefoglalt faanyag

Mintegy 9 ezer büntetőeljárás indult az év első nyolc hónapjában környezetkárosító és erdészeti bűncselekmények gyanújával – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Cristian Bîra, a Román Rendőrség gazdasági bűnözés elleni osztályának vezetője.

A főfelügyelő elmondta, hogy januártól augusztusig a rendőrök több mint 20 ezer erdészeti ellenőrzést végeztek, és ezek nyomán 8967 büntetőeljárást kezdeményeztek összesen több mint 1600 gyanúsított ellen. A rendőrök több mint 93 ezer köbméter faanyagot is lefoglaltak.

Cristian Bîra tájékoztatása szerint a bűnüldöző szervek több mint 47 ezer létesítményt ellenőriztek, köztük fakitermelési területet 883 alkalommal, fűrésztelepet 496-szor, raktárat 1160 alkalommal, erdészeti hivatalt 679 esetben, illetve 848-szor valamiféle vásárt és piacot. Ugyanakkor 41.368 járművet állítottak meg ellenőrzés céljából.

A rendőrök összesen 213 láncfűrészt, 72 baltát és 101 járművet koboztak el – sorolta a főfelügyelő, hozzátéve, hogy az év első nyolc hónapjában 632 lakossági bejelentést kaptak illegális faanyagszállításról, és ebből 180-at az ellenőrzések megerősítettek.

forrás: AGERPRES 10-10

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tapolcai faültetések

Következő cikk

V4-ek a karbongazdálkodásról



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések