FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tapolcai faültetések

Mintegy hetven darab platánfa csemetét ültettek ki Tapolca számos pontján a Cselle-Ház Városüzemeltetési Kft. munkatársai az elmúlt időszakban.

A mai napon a Petőfi liget is tucatnyi platánnal gazdagodott, a közelmúltban a városi sporttelepen 20 darab, a Radnóti utca környékén 7 darab, a Hegymagasi úti körforgalomnál 5 darab, a Déli elkerülő út mellett 5 darab, a Déli elkerülő út melletti fatelepnél 8 darab, a Szent György utca végénél 8 darab, a Déli Városkapu Parkban és szomszédságában 13 darab termetes platán került végleges helyére.

A MOL-Új Európa Alapítványa által meghirdetett VárosFa program keretében igényelte és kapta meg a város a platánfa csemetéket, melyek kiültetését az önkormányzat városüzemeltetési cégének dolgozói  végezték el és az erdészet munkatársai ellenőrizték ma délelőtt. Dobó Zoltán polgármester érdeklődésünkre elmondta, az önkormányzat hamarosan elkezdi a Malom-tónál a szakemberek által veszélyesnek minősített fák kivágását, ám ott is minden kivágott fa helyett újakat telepítenek majd. A köztéri ültetéseket egyébként minden esetben a közműtérkép figyelembevételével, előzetes egyeztetések után hajtják végre. Amennyiben magánszemélyek, illetve civil szervezetek vesznek részt a város zöldítésében, tehát fákat szeretnének kiültetni, úgy azt a későbbi problémák elkerülése miatt nekik is egyeztetniük kell az önkormányzat illetékes hivatalával- tudtuk meg.

forrás: TapolcaiMédia 10-10

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nagyerdő Hete a Debreceni Erdészetnél

Következő cikk

Románia: idén 9 ezer erdészeti bűncselekmény



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…