FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifa árkorlátozás Romániában

Fotó Kovács Zsolt

Jogszabálytervezetet dolgoz ki a környezetvédelmi minisztérium a tűzifa és a faalapú tüzelőanyagok árának hat hónapra szóló korlátozásáról.

A tárca csütörtöki közleménye szerint erről a koalíció aznapi ülésén született döntés. Véglegesítése után a tervezetet a kormány hagyja jóvá. A minisztérium tájékoztatása szerint a jogszabály előírná a tűzifa és a faalapú tüzelőanyagok exportjának ideiglenes korlátozását is.

„Romániában több mint 3 millió háztartást fűtenek tűzifával vagy faalapú tüzelőanyagokkal. Úgy véljük, hogy amikor a polgárok teljes kategóriáit fenyegeti az indokolatlan áremelkedés veszélye, különleges helyzetekben és korlátozott ideig az államnak kötelessége beavatkozni, és megakadályozni az ilyen helyzetek kialakulását” – idézte a közlemény Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert.

Kormányzati források szerint a koalíció csütörtökön úgy döntött, hogy köbméterenként 500 lejre korlátozza hat hónapra a tűzifa és a faalapú tüzelőanyagok árát. Az intézkedés az állami erdőgazdálkodási vállalat, a Romsilva által forgalmazott faanyagra érvényes.

forrás: Maszol.ro 09-15

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

400 konténeres kazán

Következő cikk

JAF - román furnérgyár eladás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések