FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei misztérium-sorozat Hévízen

A kulturális programok mellett népszerűek voltak a geobotanikai túrák is Forrás: ZH

Számos, kifejezetten a fiatalokat célzó eleme is volt az októberben zárult „Erdei misztérium, avagy Játék a zöldben” címet viselő EKF-programnak Hévízen.

Erdei-misztérium: 54 esemény

A majd’ fél éven át tartó kulturális, művészeti sorozatot a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program támogatta, több mint 12 millió forinttal. Berta-Tóth Manuéla, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. marketingmenedzsere elmondta: tavasztól őszig felnőtt- és gyerekszínházi előadások, ismeretterjesztő geobotanikai túrák, erdei mikrokoncertek, performance-ok és az öko-art projektek hívogatták a Véderdőbe az érdeklődőket. Az 54 ingyenes esemény közül huszonegyet kimondottan gyerekeknek, diákoknak szerveztek.

– Bizonyítandó, hogy nemcsak a zenei és színházi előadások voltak e sorozatban fontosak, 26 ismeretterjesztő geobotanikai sétát is szerveztünk a Véderdőben április és október között – fogalmazott Berta-Tóth Manuéla. – Az alsós csoportoktól a felnőttekig sokakat sikerült megszólítani, akik felfedezhették a fürdőváros közepén fekvő csodálatos természeti környezetet.

Forrás: ZH

Emellett fiatalokat megszólító művészeti projekt helyszíne is volt a Véderdő. Nemrégiben helyi iskolák bevonásával, öko-art jelszóval, kisebb alkotások készültek, amelyek a természet körforgásának köszönhetően idővel újra eggyé válnak a natúrával.

Forrás: ZH
Trendi a zöld

– Az Erdei misztérium fenntartható, zöld és ökotudatos eseménysor volt – szögezte le Berta-Tóth Manuéla. – S nemcsak azért, mert azt gondoljuk, ez nagyon fontos kihívása a mai világnak, hanem a helyszín, az erdő is inspirált bennünket. Fontos szempont volt, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a programsorozat ökológiai lábnyomát, s hogy minél kevesebb kárt okozzunk, nem építettünk színpadot, nem volt világítás: a természet adta a díszletet és a helyszínt.
A nézőtér ülőhelyei például régi, felújított faszékek voltak, s nem vásároltunk drága, egyszer használatos eszközöket sem.
A szakember leszögezte: mindent megtettek azért, hogy az ember és a természet közelebb kerüljön egymáshoz, emellett arra is figyeltek, hogy kulturális, művészeti programjaik minél kevesebb szemetet termeljenek.

S mivel a szervezők hisznek abban, hogy „a zöld az trendi”, virágmagot adtak ajándékba a résztvevőknek, vendégeknek.

forrás: LikeBalaton 11-04

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Debreceni kézilabdások faültetése

Következő cikk

Erdők, erdőgazdálkodás Magyarországon 2021Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések