FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Véderdőt telepített a Nestlé

A porterhelés és a közlekedési zaj csökkentésén túl a város oxigéntermelő képességét is javítja az a 6800 különböző fajtájú és méretű fából és cserjéből álló 20 ezer négyzetméternyi új zöldfelület, amely a Nestlé büki állateledelgyárát övezi.

A Nestlé Hungária zöld védősávot alakít ki 15-30 méter szélességben a Darling utca teljes hosszában, valamint a Darling utca és Vog út között a Petőfi utcával párhuzamosan. A tájépítész tervezte, összesen 20 ezer négyzetméternyi zöldfelületen 6800 eltérő fajtájú és méretű fát és cserjét ültetnek el, közel 50 millió forint értékben a gyár új személyautó parkolója mellett. A terület beültetése után a helyi tájépítész csapat további öt évre lett megbízva a véderdő gondozásával.

Az ültetésben a gyár és a Nestlé Purina magyarországi csapata a helyi közösséggel együtt vesz részt, a gondozást, metszést, nyírást, öntözést viszont profi kertészekre bízzák. „Azon túl, hogy jelentősen hozzájárul a porterhelés és a közlekedési zaj csökkentéséhez, ezzel is védve a környéken élők nyugalmát, az újonnan kialakított, három focipályányi méretű véderdősáv a város oxigéntermelő képességéhez is hozzátesz, így a kellemes mikroklíma létrejöttéhez is hozzájárul” – jelentette ki Arthur van Raalte, a Nestlé PURINA büki gyárának igazgatója, aki megköszönte a gyár környezetében lakóknak a beruházás munkálatai iránt tanúsított türelmüket.

forrás: Nestlé 10-14

Előző cikk

Országos Trófeabíráló Testület kihelyezett bírálata

Következő cikk

Tovább zöldül SzegedStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…