FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU erdőgazdálkodás gyűjtőoldala

Az Európai Bizottság terjedelmes honlapjának egyik szeglete az erdőgazdálkodással összefüggő ügyeket gyűjti egybe.

A fenti oldal nyílik meg a képre kattintva, vagy a https://commission.europa.eu/food-farming-fisheries/forestry_hu kapcsoló hatására. Így néz ki ha magyarra állítjuk a nyelvet. Tehát a fő címek magyarul láthatóak egy kivétellel, azonban tovább lépve már minden angolul olvasható.

Az agrárerdészet terén egy fókuszcsoport 2017. évi 32 oldalas végső jelentése és az azt kiegészítő iratok érhetőek el.

Erdőgazdálkodás magyarázat (Forestry explained): Az erdészetnek a vidékfejlesztési alapokból, az erdészeti cselekvési tervből és az erdészeti innovációból nyújtott uniós támogatás. Itt általános ismertetést találhatunk az EU erdeiről és a továbbiak kifejtését: Az erdőgazdálkodás támogatása a KAP-ból. Az új EU Erdészeti Stratégia. Az EU erdőtérképe. Kooperáció és szakértői támogatás. Kutatás és innováció. Tények és adatok. Különféle dokumentumok.

A megállapodások elsősorban a más térségekből származó fa legalitásával foglalkoznak, valamint azokat a sokoldalú környezetügyi megállapodásokat ismerhetjük meg, melyekben az EU is részt vett.

A tények és adatok az EUROSTAT erdőgazdálkodással és a faanyaggal kapcsolatos adatgyűjteményeihez vezet. (Ugyanakkor ez a kapcsoló szerepel az erdőgazdálkodás magyarázata csoportban is.) A megnyíló lapon lejjebb gurigázva érjük el azokat a kapcsolókat, melyek segítségével igen sok részlethez eljuthatunk.

A többfunkciós erdők kapcsolóval e téma 2016. évi jelentését (11 oldal) érhetjük el.

Nem állítom, hogy csodaszer ez az oldal, de szorgos kattogtatással sok hasznos információhoz juthatunk segítségével az EU erdeiről és a kapcsolódó szabályozásról.

Fatájolta: Mőcsényi Miklós

Előző cikk

Új fűrészüzem Gamáson

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 159., 2022/53.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések