FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

BioRegions Nyílt Innovációs Kihívása

A BioRegions Nyílt Innovációs Kihívása keretet biztosít az erdőgazdálkodás és az erdei biogazdaság sürgető kihívásaira adott innovatív megoldások (technológiák, üzleti ötletek stb.) azonosítására és támogatására. 3×7000 euróért zajlik a versengés! A végső cél az európai régiókban a fenntartható átmenet elősegítése, amely az erdők által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások teljes skáláját felértékeli.

A Bioregions Open Innovation Challenge 2022 a következő kihívásokra összpontosít:

  • Szén-dioxid-gazdálkodás és klímatudatos erdőgazdálkodás
  • Erdőfelügyelet, korai előrejelzés és reagálás
  • A nem fából készült erdészeti termékekben rejlő lehetőségek felszabadítása.
     
    Küldje be megoldását az erdei biogazdaság kihívásaira, és nyerjen esélyt arra, hogy támogatást nyerjen ötlete kidolgozásához!

    A három legjobb megoldás részesül támogatásban. A támogatás lehetővé teszi a nyertes számára, hogy egy vagy több biorégióba utazzon, és ötletét a biogazdaság kulcsfontosságú szereplői előtt bemutassa, részt vegyen egy vásáron vagy rendezvényen, inkubátorprogramban vagy más kezdeményezésekben.
     
    Vegyen részt most, és mutassa be megoldását Észak-Rajna-Vesztfáliában, Baszkföldön, Észak-Karéliában vagy Katalóniában. A támogatás keretében nyújtott finanszírozást az EFI Bioregions Facility tagrégiói biztosítják: Észak-Karélia, Baszkföld, Észak-Rajna-Vesztfália és Katalónia. Ezek a régiók vezető erdőrégiók a boreális, atlanti, közép-európai és mediterrán környezetben, és így az egész Európát célzó megoldások tesztelésére szolgálnak.

Mi az a nyílt innováció (kihívás)?

A nyílt innováció célja, hogy a hagyományos megközelítések silo-mentalitásával ellentétes innovációs gondolkodásmódot alakítson ki azáltal, hogy lehetővé teszi a kívülállók számára, hogy új ötleteket és megoldásokat hozzanak a belső kihívásokra. A nyílt innováció lehetővé teszi, hogy az ötletek kreativitása a szervezeten, hálózaton vagy régión kívülről érkezzen. A nyílt innovációs kihívások (Open Innovation Challenges, OIC) játékossá teszik a folyamatot, a kihívásokat inspiráló versenyekké alakítva.

Miért szervez az EFI Bioregions Facility nyílt innovációs kihívást?

Az Európai Erdészeti Intézet (EFI) Biorégiós Eszközének célja, hogy katalizálja az innovációt és a vállalkozói szellemet az európai régiókban az erdei biogazdaság területén. Ezért regionálisan releváns kihívásokat nyitunk meg, és arra törekszünk, hogy tagrégiónk számára szilárd megoldásokat kínáljunk. Az erdei biogazdasággal kapcsolatos vállalkozások előmozdításával a fenntartható jövő érdekében zöld átmenetet követünk. Ezzel párhuzamosan ez egy nagyszerű lehetőség a tehetséges emberek felfedezésére és az erdei biogazdasággal kapcsolatos tudatosság növelésére.
Fedezze fel kihívásainkat!

A kihívásokat a Biorégiók tagrégiókkal és sokféle partnerrel közösen szervezzük. A kihívások összekötik a megoldásaik bevezetésére és méretnövelésére hajlandó innovátorokat a Biorégiók tagrégióinak kulcsfontosságú hálózataival és érdekelt feleivel, akiknek szükségük van ezekre a megoldásokra. 

A kihívások előzetese itt található:

A kihívásokkal kapcsolatos részletesebb információkért tekintse meg a támogatás benyújtására vonatkozó iránymutatásokat!

Miért érdemes részt venni a Bioregions Open Innovation Challenge 2022-ben?

Ha van egy jó erdei biogazdasági megoldása, amely egy vagy több tagrégiónkhoz köthető, akkor valóban szeretnénk segíteni a sikerben!

A Bioregions Open Innovation Challenge 2022-ben való részvétellel a következő előnyökben részesülhet:
3 x 7000 EUR támogatás a megoldásod bemutatására és bemutatására.
betekintést nyerhet megoldása alkalmasságába és megvalósíthatóságába azáltal, hogy számos európai régióban – Észak-, Közép- és Dél-Európát lefedve – telepíti és teszteli azt.
partnereket, ügyfeleket és támogatást találhat a vezető európai biorégiókban.
Ismertségre tehet szert, és szakmai hálózatépítésében előrébb juthat.

Irányelvek

A pályázónak az Európai Unió valamelyik tagállamában vagy az Európai Szabadkereskedelmi Társulásban (EFTA), illetve a támogatás benyújtására vonatkozó iránymutatásban említett egyéb országok valamelyikében kell jogszerűen letelepednie vagy ott kell laknia.

Minden hivatalos dokumentum, beleértve a pályázati felhívást, a támogatás benyújtására vonatkozó iránymutatásokat és a pályázati űrlapot, elérhető az EFI Grants weboldalán:

A támogatások benyújtására vonatkozó iránymutatások részletes áttekintést nyújtanak a kihívásokról és a pályázat benyújtási eljárásáról.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. február 12.


A Bioregions Open Innovation Challenge 2022 pályázatot a következők támogatják:

szerk/ford: Tóth János, forrás: EFI

Előző cikk

Repülő ház a Hello Wood-tól

Következő cikk

Németország önellátó a fapelletből



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések