FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Állásfoglalás az erdők természetvédelmi célú korlátozásokból eredő kártalanításáról

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala A jövő nemzedékek szószólójának elvi állásfoglalása a természetvédelmi célú korlátozásokból eredő kártalanításról, különös tekintettel az erdőkre címmel weboldalán tette közzé állásfoglalását.

dr. Bándi Gyula

Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólójának az elvi állásfoglalással az a célja, hogy jogszabályi keretek tisztázásával segítse az erdőgazdálkodási és a természetvédelmi érdekek összehangolását, ezért miközben ismerteti a tulajdonhoz való jog és a társadalmilag felelős tulajdonlás, továbbá a természet védelme, mint közérdekre vonatkozó alaptörvényi kritériumokat, valamint a természetvédelmi célú korlátozások megalapozását szolgáló főbb jogszabályi rendelkezéseket, ugyanakkor tisztázza a kártalanítási és támogatási rendszer mértékére és forrására vonatkozó kérdéseket is, hogy e tekintetben segítséget nyújthasson az erdőgazdálkodóknak.

A jelzett állásfoglalás az OEE elnökének kezdeményezésére adott hivatalos válasz.

A 19-oldalas állásfoglalást innen lehet letölteni. Az összefoglalóját mutatjuk.

szerk: Tóth János, forrás: AJBH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Habsburg Frigyes Millenniumi Pavilonja megújult

Következő cikk

Még több forrás az erdőtelepítések támogatására



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések