FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bővült az ÉMI Tudásközpontja

Többéves sikeres szakmai együttműködést követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egyetértésével és támogatásával az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. 100%-os kizárólagos tulajdonosa lett a TERC Kft.-nek.

Az akvizícióval az ÉMI versenyképessége újabb szintet lép, hiszen szélesebb körű mérnöki szolgáltatást tud nyújtani az építéságazat szereplőinek. A felvásárlás érdemi előrelépést jelent a tudástranszfer, az innovatív és fenntartható építési megoldások elterjesztésében is, amelyek az ÉMI kiemelt feladatait képzik, továbbá hozzájárul a tulajdonos által kitűzött elvárások teljesítéséhez is.

Buday-Malik Adrienn, az ÉMI vezérigazgatója kifejtette: „Az akvizícióval a mérnökszakmai erőforrás- és tudásbázisunk erősödik, amit a köz javára tudunk hasznosítani, az építéságazat kihívásai kezelésében. Ez minden tevékenységünk mozgatórugója.”

Molnár Miklós Konrád, a TERC Kft. alapítója szerint a cég három évtized alatt az építőipar szellemi centrumává fejlődött: „Rengeteg munkát és energiát tettünk abba, hogy sikeresek legyünk és elősegítsük a magyar építőipar eredményesebb, hatékonyabb működését.  Célunk, hogy a felhalmozott tudás közvagyonná váljon és az építőipar minden szereplőjének javát szolgálja.”

Koji László az ÉVOSZ elnöke és az ÉMI felügyelő bizottságának tagja szerint: „Jól építkezni csak partnerségben lehet, a jövő a piac és az állam partnerségéről szól. Ebbe illeszkedik a felvásárlás is, amelyet a szakmai szervezetek üdvözölnek, hiszen fontos, hogy a legnagyobb megrendelő és a piac ugyanazokkal az információkkal, adatokkal dolgozzon.”

forrás: ÉMI Nonprofit Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Változások a Versenytörvényben

Következő cikk

Gyászhír - André Béla [85]



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…